05.02.2024
Телеканал NTD

Рада Безпеки ООН затвердила доставляння гумдопомоги до Сирії через турецький КПП

Рада Безпеки ООН затвердила доставляння гумдопомоги до Сирії через турецький КПП

Рада Безпеки ООН одноголосно ухвалила доставляння гуманітарної допомоги з Туреччини приблизно чотирьом мільйонам людей, що на..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Рада Безпеки ООН одноголосно ухвалила доставляння гуманітарної допомоги з Туреччини приблизно чотирьом мільйонам людей, що на північному заході Сирії.

Дозвіл Ради був необхідний, бо сирійська влада не дала згоди на проведення гуманітарної операції. З 2014 року в її межах доставляють харчі, ліки та намети до районів Сирії, які контролює опозиція.

Минулого разу за таку місію РБ ООН голосувала в липні. Тоді знадобилося три раунди. Зрештою доставляння гумдопомоги продовжили за два дні після завершення дії попередньої операції.

Цього разу місію продовжили ще на шість місяців. Текст резолюції підготувала Ірландія та Норвегія.

Представники США, Великої Британії та Франції підкреслили, що коли Радбез ООН наступного разу розглядатиме питання продовження операції, термін потрібно буде збільшити мінімум до року.

[Лінда Томас-Грінфілд, посол США в ООН]:
«Торік у липні Рада не змогла продовжити цей мандат рівно на 12 місяців. Як наслідок, гуманітарним працівникам стало важче й дорожче закуповувати товари, наймати людей та планувати проєкти відновлення».

Спочатку у 2013 році РБ ООН підтримала доставляння допомоги до контрольованих опозицією районів через Ірак, Йорданію та два КПП у Туреччині. Проте пізніше під тиском Росії та Китаю кількість переходів зменшили до одного контрольно-пропускного пункту на сирійсько-турецькому кордоні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рада Безпеки ООН затвердила доставляння гумдопомоги до Сирії через турецький КППСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраСвітові ціни на какао б’ють рекордиІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: