05.09.2024
Телеканал NTD

Лікарні в селах Китаю переповнені, але тестів на COVID не роблять

Лікарні в селах Китаю переповнені, але тестів на COVID не роблять

Тоді як Китай готується до наймасовішої у світі щорічної міграції людей, у невеликих селах лікарні переповнені...

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Тоді як Китай готується до наймасовішої у світі щорічної міграції людей, у невеликих селах лікарні переповнені.

З 21 січня сотні мільйонів китайців попрямують додому автобусами, поїздами та літаками, щоб відсвяткувати китайський Новий рік у родинному колі. Вони зможуть зробити це вперше за кілька років пандемії, бо влада скасувала жорстку політику щодо COVID.

Як очікують, цього разу жителі КНР під час Нового року здійснять коло двох мільярдів поїздок, адже це свято для них найважливіше.

Тим часом люди похилого віку масово звертаються до лікарень із симптомами коронавірусу. Водночас влада Китаю перестала вести статистику й робити тести на COVID.

[Вен Шуйюе, жителька села]:
«Я стара. У мене болить поперек та коліна. Я ніколи не хворіла на застуду. Але зараз підхопила».

Утім, навіть попри це, людей похилого віку не хвилює те, що під час масової міграції вірус поширюватиметься активніше.

[Шу Фень, жителька села]:
«Повітря в селах трохи ліпше, ніж у місті. Не варто хвилюватися, це не проблема. Якщо щось має статися, воно станеться. І з цим нічого не вдієш, навіть якщо непокоїтимешся».

Тим часом Південна Корея почала переговори з Китаєм щодо міжнародних поїздок. Недавно Пекін припинив видавати південнокорейцям короткострокові візи у відповідь на обмеження, які вводять країни щодо китайських подорожніх через спалах COVID.

Китай називає такі обмеження дискримінаційними. Водночас експерти підкреслюють, що сплеск захворюваності в КНР стався через те, що в країні не виробився колективний імунітет. Зокрема через надто суворі заходи та низький рівень вакцинації. Як наслідок, Китай, який тільки почав жити з вірусом, цієї зими чекає різке зростання захворюваності на COVID.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лікарні в селах Китаю переповнені, але тестів на COVID не роблятьОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїГонконг посилив закон про нацбезпекуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в Україні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: