05.03.2024
Телеканал NTD

Гонконг скасовує майже всі протикоронавірусні правила

Гонконг скасовує майже всі протикоронавірусні правила

У Гонконгу скасували всі карантинні правила. Про це заявив голова адміністрації міста Джон Лі. Це означає,..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

У Гонконгу скасували всі карантинні правила. Про це заявив голова адміністрації міста Джон Лі. Це означає, що людям, які прибувають до цього регіону КНР, більше не треба робити обов’язковий ПЛР-тест. Також непотрібний і сертифікат вакцинації.

Утім, одне обмеження все ж лишили. У громадських місцях і нині треба носити маску.

Вимогу мати сертифікат вакцинації запровадили в Гонконгу в лютому цього року. Він давав доступ до більшості закладів міста. Також тут діяли правила соцдистанціювання й обмеження на зібрання: не більш як 12 осіб у групі. Усі ці заходи скасовують.

[Джон Лі, голова Адміністрації Гонконгу]:
«Ми досягли порівняно високого рівня вакцинації. До того ж кількість людей, які раніше були інфікованими, перевищила два з половиною мільйони. У суспільстві виробився порівняно великий протиепідемічний бар’єр».

Адміністрація міста майже три роки здебільшого дотримувалася політики щодо коронавірусу, яку застосовували в материковому Китаї. Вона передбачала жорсткі карантини й тотальну ізоляцію.

Утім, недавно центральна влада в Пекіні раптово від неї відмовилася. Тож заходи безпеки почали послаблювати, і це спричинило цунамі захворювань. Річ у тім, що через ізоляції і карантин у країні не виробився колективний імунітет. Цієї зими в Китаї очікують сплеск смертей від COVID.

А в Гонконгу чекають, що кількість іноземних туристів зросте. Раніше через суворі обмеження їх майже не було.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гонконг скасовує майже всі протикоронавірусні правилаАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблих25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: