04.09.2024
Телеканал NTD

Нові смерті від COVID: у Китаї зростає попит на послуги кур’єрів

Нові смерті від COVID: у Китаї зростає попит на послуги кур'єрів

У міру того, як у Китаї повідомляють про нові смерті від COVID, зростає попит на послуги..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

У міру того, як у Китаї повідомляють про нові смерті від COVID, зростає попит на послуги доставляння. Так, кур’єри в пекінських аптеках чекають на замовлення по кілька годин.

Недавно в КНР відмовилися від політики «нуль терпимості» щодо COVID. У містах стали скасовувати жорсткі обмеження й водночас фіксувати зростання кількості хворих.

Тоді як решта світу вже давно намагається жити разом із вірусом, комуністичний Китай донедавна жорстко обмежував контакти з хворими. Людей змушували сидіти на карантині в спеціальних центрах. Виявивши хоча б кількох хворих, перекривали на вхід і вихід цілі будинки й квартали.

Експерти кажуть, що така політика поряд із низькими показниками вакцинації призвела до того, що в Китаї не виробився колективний імунітет. Як наслідок, тут очікують на підвищену смертність від COVID.

Утім, люди однаково за скасування обмежень.

[кур’єр]:
«Роботу відновили раптово, тож достатню кількість ліків не встигли підготувати. Це обтяжливо, але я підтримую відкриття».

[житель Пекіна]:
«Я не хвилююся. Багато людей довкола мають гарний настрій. Я приймаю вітаміни».

Офіційно в Китаї під час недавнього спалаху повідомили лише про кілька смертей від коронавірусу. Але кількість може бути вищою. Раніше Пекін звинувачували в тому, що він навмисно занижував статистику.

Так, дані надто відрізняються від середніх показників у світі. З початку пандемії Китай, у якому півтора мільярда жителів, офіційно підтвердив лише трохи більше ніж 5200 смертей від COVID. А ось, приміром, Італія — понад 183 тисячі.

Загалом у світі від хвороби вже померло понад шість мільйонів осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нові смерті від COVID: у Китаї зростає попит на послуги кур’єрівКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: