04.11.2024
Телеканал NTD

Опозиційного медіамагната Гонконгу засудили до майже 6 років ув’язнення

Опозиційного медіамагната Гонконгу засудили до майже 6 років ув'язнення

Гонконгському продемократичному медіамагнатові Джиммі Лаю винесли новий вирок. Йому дали п'ять років і дев'ять місяців в'язниці..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Гонконгському продемократичному медіамагнатові Джиммі Лаю винесли новий вирок. Йому дали п’ять років і дев’ять місяців в’язниці за шахрайство. Він начебто порушив договір оренди штаб-квартири своєї газети — продемократичного таблоїда Apple Daily, який виходив з 1995 по 2021 рік.

Суд позбавив Лая права обіймати посаду директора компанії на вісім років й оштрафував на 2 мільйони гонконгських доларів. Це коло 257 тисяч доларів США.

До року й 10 місяців тюрми засудили й адміністративного директора материнської компанії Apple Daily — Next Digital. Теж за шахрайство. Підсудні вини не визнають.

Джиммі Лай — один із найвідоміших у Гонконгу критиків китайського комуністичного режиму. Його ув’язнили в грудні 2020 року за незаконні зібрання. Його також звинуватили в підбурюванні до заколоту й загрожуванні національній безпеці.

Свою газету він мусив закрити торік через арешти вищого керівництва таблоїда й багатьох журналістів.

Уряди низки країн уже висловили занепокоєння щодо становища Джиммі Лая. Вони заявили, що в Гонконгу й далі порушують права людини й основні свободи, посилаючись на закон про нацбезпеку.

Організація «Репортери без кордонів» закликала звільнити 75-річного Лая, назвавши його «символом свободи преси в Гонконзі».

Інші міжнародні правозахисні організації раніше вже закликали Пекін припинити переслідувати Лая, а також звільнити його з в’язниці й зняти всі обвинувачення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Опозиційного медіамагната Гонконгу засудили до майже 6 років ув’язненняКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьГонконг посилив закон про нацбезпекуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: