05.04.2024
Телеканал NTD

Шанхайські лікарні переповнені хворими на COVID

Шанхайські лікарні переповнені хворими на COVID

У лікарнях Шанхая — величезні черги, а палати й відділення інтенсивної терапії переповнені пацієнтами. У Китаї..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

У лікарнях Шанхая — величезні черги, а палати й відділення інтенсивної терапії переповнені пацієнтами. У Китаї і далі наростає хвиля COVID. Водночас Пекін дедалі більше закликають оприлюднити реальну кількість хворих і померлих.

Різкий сплеск захворюваності почався в країні після того, як комуністична влада різко послабила жорстку політику щодо коронавірусу. Міста стали скасовувати обмеження, зокрема обов’язкову ізоляцію в спеціальних центрах і щоденні тести.

На вулицях стало велелюдно. А в лікарнях пацієнтів тепер доводиться класти навіть у коридорах.

[жителька Шанхая]:
«Ділитися (даними про COVID) це добре. Завжди треба бути на зв’язку зі світом. Ліпше вивчати питання й готуватися до майбутнього разом».

[жителька Шанхая]:
«Думаю, сьогодні на вулицях явно значно більше людей, ніж кілька днів тому. Я повернулася на роботу минулого тижня. Метро також запрацювало у звичайному режимі».

Під час попередніх спалахів Китай звинувачували в тому, що він значно занижував дані, щоб відповідати політичній лінії центральної влади країни. Цього разу може бути те ж саме.

Експерти кажуть, що сувора політика влади щодо COVID зіграла з Китаєм злий жарт. Тоді як решта світу активно проводила вакцинацію і вчилася жити разом із вірусом, у Китаї ішли шляхом максимального обмеження контактів. Тому в країні не виробився колективний імунітет.

Як очікують, цієї зими в Китаї буде підвищена смертність від коронавірусу. На цих кадрах сім’я померлого від COVID спалює труп просто посеред багатоповерхівок, бо втомилася чекати своєї черги до крематорію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шанхайські лікарні переповнені хворими на COVIDГонконг посилив закон про нацбезпекуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: