05.07.2024
Телеканал NTD

Тайвань подовжує термін служби в армії до одного року

Тайвань подовжує термін служби в армії до одного року

На Тайвані довше служитимуть в армії. З 2024 року термін збільшиться з чотирьох місяців до одного..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

На Тайвані довше служитимуть в армії. З 2024 року термін збільшиться з чотирьох місяців до одного року. Такі зміни запроваджують через зростання загрози демократично керованому острову з боку комуністичного Китаю.

[Цай Інвень, президент Тайваню]:
«Чинна чотиримісячна система обов’язкової військової служби більше не може забезпечити достатню кількість солдатів і їх якісну підготовку до необхідного рівня в ситуації, коли умови постійно змінюються».

КНР і далі посилює дипломатичний та економічний тиск на Тайвань. Пекін заявляє про свої права на острів, називаючи його своєю бунтівною провінцією. Ось уже три роки майже щодня китайські ВПС порушують тайванський повітряний простір.

Рішення подовжити термін служби, за словами президента Цай Інвень, ухвалили після двох років вивчення питання. Вона зазначає, що в нинішньому вигляді армія острова не зможе впоратися із загрозою, особливо якщо КНР розпочне швидку атаку.

[Цай Інвень, президент Тайваню]:

«Тайвань хоче показати світові, що, перебуваючи між демократією і диктатурою, ми твердо віримо в демократію. Перебуваючи між війною і миром, ми наполягаємо на мирі. Проявімо мужність і рішучість захищати нашу батьківщину й демократію».

У понеділок Тайвань повідомив про найбільше в історії вторгнення у свій повітряний простір китайських ВПС. До нього зайшло відразу 43 винищувачі КНР.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тайвань подовжує термін служби в армії до одного рокуОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуГонконг посилив закон про нацбезпекуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: