04.02.2024
Телеканал NTD

Рукопашний бій на кордоні: Індія і Китай зробили заяви

Рукопашний бій на кордоні: Індія і Китай зробили заяви

Індійські активісти протестують проти насильства на спірному кордоні з Китаєм. Недавно в секторі Таванг індійського штату..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Індійські активісти протестують проти насильства на спірному кордоні з Китаєм.

Недавно в секторі Таванг індійського штату Аруначал-Прадеш, на який претендує також Пекін, стався ще один рукопашний бій між солдатами обох країн.

І хоча влади Індії і Китаю повідомили, що інцидент не був серйозним, це стало ще одним кроком до погіршення відносин між країнами.

МЗС Китаю називає ситуацію «загалом стабільною», а міністр оборони Індії заявив у парламенті, що жоден із військовиків з обох сторін серйозно не постраждав.

Водночас міністр внутрішніх справ Індії назвав китайські війська «загарбниками» і сказав, що доки уряд прем’єр-міністра Моді перебуває при владі, ніхто не захопить і метра індійської землі.

Попередня масштабна сутичка на кордоні була два роки тому. Тоді загинуло 20 індійських солдатів і четверо китайських.

Після цього подібні інциденти ставалися знову, але вони не були великими.

Відносини між країнами дедалі погіршуються. Уряд Індії каже, що не зможе їх налагодити без миру на кордоні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рукопашний бій на кордоні: Індія і Китай зробили заявиВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: