18.01.2024
Телеканал NTD

$270 тис. віддали за блакитного тунця на новорічному аукціоні в Японії

$270 тис. віддали за блакитного тунця на новорічному аукціоні в Японії

Уже рано вранці десятки покупців зібралися на рибному ринку «Тойосу» в Токіо. Тут проходить перший у..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Уже рано вранці десятки покупців зібралися на рибному ринку «Тойосу» в Токіо. Тут проходить перший у новому році аукціон блакитного тунця. І він дуже важливий для представників ресторанного бізнесу.

Той, хто купить найдорожчий лот, не матиме відбою від клієнтів. Цього разу перлиною торгів став тунець вагою 212 кілограмів. Його продали за 36 мільйонів єн — це 272 тисячі доларів. Тобто кілограм коштував 1280 доларів. Торік за найбільшого тунця вторгували майже вдвічі менше.

До цього впродовж трьох років ціни на делікатесну рибу знижувалися. Причиною стали локдауни під час пандемії. До того ж люди досі неохоче їдять у громадських місцях.

[Кохей Тагуті, директор компанії-оптовика]:
«Умови для рибної галузі через поширення коронавірусу та інші чинники, як і раніше, будуть важкими. Однак ми всі співпрацюватимемо й спільно зможемо долати ці труднощі».

Проданого тунця виловили у водах префектури Аоморі. Уважають, що м’ясо риби з тих місць дуже якісне.

Покуштувати страву з блакитного тунця вартістю 270 тисяч доларів захоче багато японців. А це означає, що до ресторану вишиковуватимуться черги. До того ж заклад буде популярним цілий рік. Саме тому бізнесмени готові витратитися на аукціоні.

2021-го року найбільшого блакитного тунця продали за 200 тисяч доларів. А 2019-го риба вагою 278 кілограмів пішла з молотка за один мільйон 800 тисяч доларів. Її купив власник мережі ресторанів Кіосі Кімура, який у народі відомий як «король тунця». Останніми роками він не наважується витрачати багато грошей. Посилається на те, що клієнтів поменшало.
Коротке посилання на цю сторінку:

$270 тис. віддали за блакитного тунця на новорічному аукціоні в ЯпоніїШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у Віндзорі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: