05.02.2024
Телеканал NTD

60 років із дня вбивства Кеннеді — наймолодшого президента в історії США

60 років із дня вбивства Кеннеді — наймолодшого президента в історії США

У 2023 році виповниться 60 років із дня вбивства Джона Кеннеді — наймолодшого президента США. Він..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

У 2023 році виповниться 60 років із дня вбивства Джона Кеннеді — наймолодшого президента США.

Він народився 1917 року в Массачусетсі в одній із найвідоміших американських політичних родин.

Його дід був мером Бостона, а батько — бізнес-магнатом, який став послом США в Лондоні.

Джек, як звали молодого Джона, був другим сином у великій католицькій сім’ї Кеннеді. Загалом його мати мала дев’ятьох дітей.

Коли батько був у британській столиці, тоді молодий Кеннеді вперше по-справжньому й відчув смак політики. У 1939 році він узяв на себе обов’язки помічника в офісі свого батька. Йому тоді було лише 22.

Він вчився в Гарварді. Під час Другої світової служив на флоті у Тихому океані. А в 1953-му одружився, і тоді ж його обрали до сенату.

Невдовзі про нього заговорили як про кандидата на вищу посаду. У президентських перегонах 61-го Кеннеді переміг Річарда Ніксона й став наймолодшим чоловіком, який будь-коли обіймав посаду президента. Йому було 43 роки.

Перед ним стояли величезні виклики холодної війни, що могла перерости в ядерну.

Усередині США теж було неспокійно. У 60-х роках вирував рух за громадянські права. Знаменитий Марш на Вашингтон 1963 року вилився в закони, що забороняли сегрегацію в громадських місцях, а ще надавали афроамериканцям рівні права з іншими громадянами на виборах.

Джон Кеннеді загинув у листопаді 1963 року. Його застрелили, коли він із дружиною проїжджав у кортежі вулицями Далласа.

Його вбивцею вважають Лі Гарві Освальда. Але перед судом він так і не постав, бо до того його застрелив власник нічного клубу Джек Рубі. Тож таємницю вбивства Кеннеді так і не розкрили.

По смерті Кеннеді також почали з’являтися чутки про можливі його романи. Зокрема з голлівудською зіркою Мерилін Монро.
Коротке посилання на цю сторінку:

60 років із дня вбивства Кеннеді — наймолодшого президента в історії СШАВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на Ізраїль

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: