26.03.2024
Телеканал NTD

Антидепресант на карантині: парижанка грає для сусідів на скрипці

Антидепресант на карантині: парижанка грає для сусідів на скрипці

Парижанка Стефані-Марі вперше грає на скрипці біля відчиненого балкона. Раніше вона прикривала вікна, щоб не заважати..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Парижанка Стефані-Марі вперше грає на скрипці біля відчиненого балкона. Раніше вона прикривала вікна, щоб не заважати сусідам. А тепер вирішила підняти їм настрій класичною музикою.

[Стефані-Марі Деган, скрипалька]:
«Можу собі уявити, як багато людей почуває тривогу. Це і музиканти, і робітники, і продавці, і підприємці. Ситуація катастрофічна».

Стефані-Марі побачила оголошення у Facebook, яке закликає всіх музикантів Європи виходити на балкони й грати для сусідів. Разом зі скрипалькою виступають і її дочки Мадлен і Габріель.

[Стефані-Марі Деган, скрипалька]:
«Те, що ми робимо, це гарантований антидепресант. Мені з дітьми теж важко в самоізоляції. Зараз я шкільна вчителька, кухарка й гувернантка — роблю все. Звісно, я робила це й раніше, але тепер ми замкнені в маленькій квартирі».

Стефані-Марі викладає в Паризькій консерваторії музики й танцю, а також диригує оркестром. Спочатку вона непокоїлася, що класичні твори сусідам не сподобаються. Однак виступ сприйняли добре.
Коротке посилання на цю сторінку:

Антидепресант на карантині: парижанка грає для сусідів на скрипціЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці Косова

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: