09.12.2024
Телеканал NTD

Від Ізраїлю до Болівії: як у світі підготувалися до Різдва

Від Ізраїлю до Болівії: як у світі підготувалися до Різдва

Вбрані ялинки, яскраві прикраси й вогні гірлянд. У всьому світі готуються зустріти Різдво. Урочисті заходи проходять..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Вбрані ялинки, яскраві прикраси й вогні гірлянд. У всьому світі готуються зустріти Різдво. Урочисті заходи проходять у місті Газа й Віфлеємі. Вогнями засяяв і Єрусалим, радуючи місцевих жителів і туристів.

А це Рим. Тут до свята запалили 22-метрову ялинку. Цього року гірлянди до звичайної електромережі не під’єднали. Енергію для них виробляють сонячні панелі, а зберігається вона в літієвих акумуляторах.

Можливо, не всі знають, але найвища у світі різдвяна ялинка розташована в італійському місті Губбіо. Цей титул у 1991 році їй надала Книга рекордів Гіннеса.

По суті, це світлова інсталяція з 3000 лампочок, що на схилі гори Інджино. Висота ялинки — 650 метрів, ширина — 450. Для освітлення використали 8 із половиною кілометрів кабелю. Верхівку ялинки увінчує зірка з 200 вогнів. Інсталяцію видно з відстані 50-ти кілометрів. Традиції запалювати таку ялинку вже понад 20 років.

А це інший куточок світу — Ла-Пас. У центрі столиці Болівії влаштували грандіозний різдвяний парад. Вулицями йдуть сотні Санта-Клаусів і рухаються чарівні сани з оленями. Загалом тут продемонстрували 60 мальовничих платформ. Парад організували 150 болівійських компаній та установ.
Коротке посилання на цю сторінку:

Від Ізраїлю до Болівії: як у світі підготувалися до РіздваМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: