05.05.2024
Телеканал NTD

Іспанці знову влаштовують сімейні вечері в ресторанах

Іспанці знову влаштовують сімейні вечері в ресторанах

У цьому ресторані, що в Мадриді, шеф-кухарі ретельно підбирають інгредієнти й віртуозно оформлюють страви, щоб порадувати..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

У цьому ресторані, що в Мадриді, шеф-кухарі ретельно підбирають інгредієнти й віртуозно оформлюють страви, щоб порадувати клієнтів. Цього різдвяного сезону іспанці повертаються до традиції сімейних вечер, яку перервала пандемія.

[гостя ресторану]:
«Я бачу, що цього року люди їдять у ресторанах без страху. Вони усміхаються й насолоджуються обстановкою і не бояться заразитися. У масках більше нікого немає. Усе повертається у природний стан».

Найбільше іспанські ресторани відвідують у різдвяний сезон. Але під час пандемії багато хто вважав за краще замовляти їжу додому. Нині ситуація змінюється.

[Кіке Дакоста, шеф-кухар]:
«За оцінками, цього року 30–40 % клієнтів хочуть вийти з дому й поїсти в ресторані зі своєю сім’єю».

Цей ресторан у Касересі славиться на весь світ вишуканою кухнею. Сюди теж повертаються гості. А це означає, що 80 працівників не втратять роботу.

[Тоньо Перес, шеф-кухар]:
«Наразі ситуація дуже схожа на ту, що була до пандемії. Попри енергетичну кризу та інші проблеми, справи йдуть ліпше».

На думку експертів, іспанці, як і раніше, рідше ходитимуть у кіно й театри. Але з ресторанами ситуація інакша.

[Рафаель Пампійон, представник Колегії економістів Мадрида]:
«Люди й далі витрачатимуть гроші в ресторанах. Можливо, вони замовлятимуть дешевші страви чи відмовляться від десерту, але до ресторанів однаково ходитимуть».

За даними організації «Гостинність Іспанії», цьогоріч продажі в ресторанному бізнесі досягли рівня 2019 року. За прогнозами, у 2023-му вони зростуть на 5–7 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: