19.01.2024
Телеканал NTD

ООН нагородила проєкт відновлення морського середовища в Абу-Дабі

ООН нагородила проєкт відновлення морського середовища в Абу-Дабі

Столиця Об'єднаних Арабських Еміратів здобула нагороду ООН за проєкт відновлення морського середовища. Абу-Дабі розташоване на березі..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Столиця Об’єднаних Арабських Еміратів здобула нагороду ООН за проєкт відновлення морського середовища. Абу-Дабі розташоване на березі Перської затоки, де важливою частиною екосистеми є коралові рифи й водорості.

[Майта аль-Хамелі, співробітниця Агентства охорони природи Абу-Дабі]:
«Водорості дуже важливі для нашої популяції дюгоней, тому необхідно відновлювати цю рослинність».

Біля берегів Абу-Дабі мешкає коло 3000 дюгоней. Це друга за величиною популяція у світі. Дюгоні — вид, що зникає. Основна їжа цих водних ссавців — водорості.

У межах проєкту також вирощують корали, за допомогою яких відновлюють ушкоджені коралові рифи. Окрім того, планують відродити популяції 500 видів риби. Усе це також поліпшить місце існування черепах і дельфінів.

[Майта аль-Хамелі, співробітниця Агентства охорони природи Абу-Дабі]:

«Ми в Абу-Дабі інвестуємо в проєкти відновлення морського середовища, щоб місцева екосистема стала здоровою і могла протистояти будь-яким змінам».

Екологи також за допомогою дронів відновлюють мангрові чагарники. Безпілотники скидають насіння рослин. Такий метод дешевший за традиційний. До того ж процес іде швидше.

Окрім цього, удосконалили правила риболовлі.

[Нура аль-Балуші, співробітниця Агентства охорони природи Абу-Дабі]:
«Це включає заборону на певні знаряддя ловлення, через використання яких коло Абу-Дабі було знищено 80 % риби».

Крім того, діють сезонні заборони на ловлення деяких видів риби. Обмежено й обсяг улову.

В Абу-Дабі вже відновлено 75 квадратних кілометрів узбережжя. До 2030 року планують поновити ще 45.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН нагородила проєкт відновлення морського середовища в Абу-ДабіНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці Мексики

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: