04.07.2024
Телеканал NTD

У Пекіні закривають парки й торговельні центри через COVID

У Пекіні закривають парки й торговельні центри через COVID

Китай і далі б'є рекорди щодо кількості хворих на COVID. Зокрема в Пекіні, де вже закрили..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Китай і далі б’є рекорди щодо кількості хворих на COVID. Зокрема в Пекіні, де вже закрили парки, торговельні центри й музеї. У міру виявлення нових випадків також блокують офіси, школи та житлові будинки.

У понеділок у всій країні зареєстрували понад 28 тисяч нових хворих. Ця кількість уже наближається до пікових показників квітня. Багато міст відновили масове тестування.

Жителі Пекіна здебільшого незадоволені посиленням заходів.

[житель Пекіна]:
«Недавно Китай уже оголосив про перемогу над цим вірусом. Ми сказали, що ми перемогли. Тепер ми не можемо відкритися. Якщо ця політика вважається правильною, ми не можемо її скасувати».

[жителька Пекіна]:
«Минуло багато часу з початку пандемії у 2020 році. Усі вважають, що ці коливання туди-сюди створюють величезні незручності. Компанії деяких моїх друзів збанкрутували, хтось втратив роботу чи прибуток».

Китай донедавна застосовував щодо коронавірусу політику «нуль терпимості». Тобто навіть виявивши кілька позитивних тестів на вірус, могли повністю заблокувати цілі будинки чи квартали.

Водночас людям не дозволяли виходити навіть по товари першої потреби, зокрема по їжу й ліки. Багато хто в мережі звертався по допомогу, кажучи, що голодує чи терміново потребує медикаментів.

Недавно комуністична влада почала послаблювати обмеження. Водночас містами прокотилися протести людей, які втомилися від суворих заходів. Вони валили огорожі й вимагали повернення до нормального життя.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Пекіні закривають парки й торговельні центри через COVIDПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо Байдена

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: