06.07.2024
Телеканал NTD

Міграційний договір: Франція і Велика Британія «перекривають» Ла-Манш

Міграційний договір: Франція і Велика Британія «перекривають» Ла-Манш

Велика Британія і Франція починають активніше зупиняти нелегальних мігрантів, які перетинають Ла-Манш — вузьку, але небезпечну..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

Велика Британія і Франція починають активніше зупиняти нелегальних мігрантів, які перетинають Ла-Манш — вузьку, але небезпечну протоку між двома країнами.

Цього року понад 40 тисяч осіб перепливли його невеликими човнами. Це на 11 тисяч більше, ніж за 2021 рік.

Водночас, за даними британського уряду, з початку року запобігли ще понад 30 тисячам спроб незаконного перетину кордону з боку Франції.

Минулого місяця міністерство внутрішніх справ Великої Британії назвало такі показники «вторгненням», а також наголосило, що міграційні центри переповнені, і що заяви обробляти не встигають.

Тепер Велика Британія і Франція підписали новий багаторічний договір про співпрацю. Згідно з ним кількість офіцерів жандармерії збільшать на 40 відсотків. Це фінансуватиме Велика Британія. Вони найближчими місяцями патрулюватимуть французькі пляжі.

[Суелла Браверман, міністр внутрішніх справ Великої Британії]:
«Наша співпраця з французами в протоці, а також на берегах Великої Британії і Франції абсолютно необхідна для забезпечення надійного бар’єра. Він завадить перебиратися на наш берег із французьких пляжів».

Водночас у Франції вперше розмістять британських офіцерів.

[Суелла Браверман, міністр внутрішніх справ Великої Британії]:
«На території Франції вони спостерігатимуть за роботою чи діятимуть на місцях із французькими офіцерами. Мета — виявити й перехопити нелегальних мігрантів, які намагаються залишити Францію».

Угода передбачає грошовий фонд обсягом понад 72 мільйони євро. Гроші пустять на технології спостереження, такі як безпілотники й гелікоптери, а також на команди собак-шукачів. Також у Франції обладнають більше центрів для мігрантів.

Британські міністри кажуть, що за міграційним сплеском стоїть Албанія. У період із травня по вересень цього року понад 40 % осіб, які прибувають на невеликих човнах, були саме албанцями. Загалом їх приїхало понад 11 тисяч. Для порівняння, 2020-го їх було лише 815.
Коротке посилання на цю сторінку:

Міграційний договір: Франція і Велика Британія «перекривають» Ла-МаншСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-Дамом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: