07.04.2024
Телеканал NTD

Республіканці здобули контроль над нижньою палатою Конгресу США

Республіканці здобули контроль над нижньою палатою Конгресу США

Республіканська партія на проміжних виборах здобула 218 місць у нижній палаті Конгресу США. Тобто вона повернула..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Республіканська партія на проміжних виборах здобула 218 місць у нижній палаті Конгресу США. Тобто вона повернула собі більшість.

Кевін Маккарті — республіканець від штату Каліфорнія і лідер меншості в палаті представників, найімовірніше, замінить Ненсі Пелосі на посаді спікера.

[Кевін Маккарті, лідер меншості у нижній палаті Конгресу]:
«Я казав вам, що ми повернемося. Просто знадобився деякий час. Що ж, добрий вечір. Я гордо оголошую, що ера однопартійного демократичного правління у Вашингтоні закінчилася».

Демократи контролювали палату представників з 2019 року, бо мали 220 голосів, а республіканці — 212. Демократи також мали більшість у сенаті, і, за результатами виборів, вона, схоже, збережеться.

Присягу Конгрес складе в січні 2023 року. Республіканці обіцяють негайно стати до роботи. Вони порушать питання ковіду, міграційної кризи на південному кордоні, оподаткування та внутрішнього виробництва енергії.

Водночас президент-демократ Джо Байден може накласти вето на будь-які законопроєкти. Щоб його подолати треба зібрати дві третини голосів у кожній палаті, а це майже неможливо.

Тим часом Дональд Трамп уже оголосив, що почав свою виборчу кампанію, щоб у 2024 році вдруге очолити США. Він пообіцяв знову зробити Америку великою, а ще сказав, що два роки Джо Байдена у владі стали катастрофою.

Сам Байден теж планує балотуватися на другий термін. У такому разі в нього навряд чи з’явиться суперник у лавах Демократичної партії.

А ось Трамп може мати сильних конкурентів, серед яких губернатор Флориди Рон Десантіс. На цих виборах він зберіг свою посаду, випередивши демократичного кандидата на рекордні 20 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Республіканці здобули контроль над нижньою палатою Конгресу СШАЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуГонконг посилив закон про нацбезпекуУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуНирки — у центрі нової кризи в НепаліЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: