16.08.2024
Телеканал NTD

У Туреччині затримали 47 підозрюваних у причетності до вибуху у Стамбулі

У Туреччині затримали 47 підозрюваних у причетності до вибуху у Стамбулі

У Стамбулі поховали матір і дочку, які минулої неділі загинули від вибуху. Це дві із шести..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

У Стамбулі поховали матір і дочку, які минулої неділі загинули від вибуху. Це дві із шести жертв теракту. На похороні були родичі загиблих і турецькі офіційні особи.

[Фуат Октай, віцепрезидент Туреччини]:
«Це віроломний напад, ця терористична атака забрала життя шістьох наших земляків. Зокрема наших сестер Арзу і Ягмур. Це випадок, коли безневинні матір і дочка раптово загинули там, де вони просто збиралися разом провести вихідний».

Вибух стався в центрі міста на вулиці Істікляль. Тут багато магазинів і ресторанів. У вихідні сюди приходить чимало людей, зокрема туристи. До місця трагедії постійно несуть квіти.

Під час нападу також постраждало понад 80 осіб. У лікарні поки лишаються 24 поранені, шестеро з них — у реанімації.

Влада Туреччини назвала вибух терактом і поклала відповідальність на Робітничу партію Курдистану й Загони народної самооборони, які здебільшого складаються з курдів і беруть участь у громадянській війні в Сирії. Проте обидві організації причетність до нападу заперечують.

Тим часом турецька поліція затримала 47 осіб, зокрема громадянку Сирії. Її підозрюють у тому, що вона принесла вибухівку на місце події.

За даними поліції, на допиті жінка повідомила, що її підготували курдські бойовики в Сирії. З її слів, вона проникла до Туреччини нелегально.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу стверджує, що наказ про теракт віддали в сирійському місті Кобане.

Робітнича партія Курдистану обстоює створення курдської автономії у складі Туреччини з 84 року минулого століття. Відтоді турецько-курдський конфлікт не припиняється.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Туреччині затримали 47 підозрюваних у причетності до вибуху у СтамбуліІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСу25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуНирки — у центрі нової кризи в НепаліІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручників«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до Руанди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: