07.06.2024
Телеканал NTD

Дональд Трамп оголосив, що вступає в боротьбу за президентське крісло

Дональд Трамп оголосив, що вступає в боротьбу за президентське крісло

Колишній президент США Дональд Трамп оголосив про свою третю виборчу кампанію до Білого дому. 76-річний політик,..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Колишній президент США Дональд Трамп оголосив про свою третю виборчу кампанію до Білого дому.

76-річний політик, який більш як рік натякав, що балотуватиметься у 2024 році, тепер чітко заявив, що висуває свою кандидатуру.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:
«Щоб знову зробити Америку великою та славетною, сьогодні ввечері я висуваю свою кандидатуру на посаду президента США».

Трамп звинуватив адміністрацію Байдена у високій інфляції, загрозі війни та у відкритому кордоні на півдні.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:
«Я подбаю, щоби Джо Байден не лишився ще на чотири роки. Наша країна цього не витримає. І я кажу це не з усмішкою, а зі сльозами на очах. Наша країна не витримає ще чотирьох років».

Трамп зазначив, що свого часу він та його прихильники витягли мільйони людей зі злиднів і побудували найбільшу економіку в історії світу. Він ще додав, що два роки тому Китай, Росія та Північна Корея були під контролем.

Про початок своєї кампанії Трамп оголосив за тиждень після проміжних виборів до Конгресу. За попередніми даними республіканці вже повернули собі контроль над нижньою палатою. Щодо сенату, то сили майже рівні. Але остаточно буде зрозуміло лише на початку грудня, коли відбудуться перевибори в одному зі штатів.

Нинішній президент-демократ Джо Байден уже оголосив, що балотуватиметься на другий термін. І навряд чи він матиме суперників у своїй партії.

А ось Трампу, найімовірніше, протистоятиме кілька сильних конкурентів серед республіканців, зокрема губернатор Флориди Рон Десантіс.

Варто зазначити, що, якщо Трампа знову оберуть, то він стане другим президентом в історії США, який з інтервалом обіймав найвищу посаду. До нього таким був Гровер Клівленд.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональд Трамп оголосив, що вступає в боротьбу за президентське кріслоІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: