15.02.2024
Телеканал NTD

Сміттєвози в Нью-Йорку матимуть яскравий «макіяж»

Сміттєвози в Нью-Йорку матимуть яскравий «макіяж»

У цій нью-йоркській майстерні сміттєвози стають схожими на яскраві дитячі машинки. 20-тонні вантажівки прикрашають написами, малюнками,..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

У цій нью-йоркській майстерні сміттєвози стають схожими на яскраві дитячі машинки. 20-тонні вантажівки прикрашають написами, малюнками, символами та слоганами. Усі вони закликають зробити Нью-Йорк чистішим.

[Доннелл Макфадден, художник]:
«Приберіться. Не смітіть. Переробляйте відходи. Я хочу створити інформативні малюнки. Коли сміттєвоз проїжджає повз, можна прочитати написи».

Проєкт розпочав департамент санітарії Нью-Йорка. Художників обирали на конкурсних засадах. Заявки надійшли від 240 претендентів із різних країн. З них обрали п’ятьох. Вони мають розмалювати п’ять сміттєвозів.

[Вінсент Граньїні, співробітник департаменту санітарії Нью-Йорка]:
«Ми віддавали перевагу жителям Нью-Йорка й художникам, які хочуть висвітлити питання екології чи розповісти про наших головних працівників».

Художники використовують фарби, які мало не потрапили на звалище. У цій майстерні їм не дали пропасти.

[Фатіма, художниця]:
«Наша мета — використати те, що вже є. Тож не довелося нічого купувати. Ми просто беремо ті фарби, які маємо, і змішуємо їх так, щоб отримати потрібний колір».

Розфарбовані сміттєвози працюватимуть у всіх районах Нью-Йорка.

[Доннелл Макфадден, художник]:
«Це як рекламний щит на колесах. Сподіваюся колись зустріти такий сміттєвоз».

Мета проєкту — нагадати людям, що важливо здавати сміття на перероблення, компостувати органічні відходи та зменшувати викиди вуглекислого газу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сміттєвози в Нью-Йорку матимуть яскравий «макіяж»ООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежі19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуНа Кубі закінчується паливо?Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: