18.09.2024
Телеканал NTD

Авіакатастрофа в Танзанії: розповідь пасажирки, що вижила

Авіакатастрофа в Танзанії: розповідь пасажирки, що вижила

Мектрида Самуель, можна сказати, народилась у сорочці. Жінці вдалося вижити під час аварії в Танзанії. Рейсовий..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Мектрида Самуель, можна сказати, народилась у сорочці. Жінці вдалося вижити під час аварії в Танзанії. Рейсовий авіалайнер упав в озеро Вікторія, коли заходив на посадку в аеропорту міста Букоба.

Мектрида згадує, що була погана погода. Літак упав у воду, яка відразу ж ринула в салон.

[Мектрида Самуель, пасажирка, що вижила]:
«Пасажири намагалися врятуватися. Мене врятувало те, що я встигла відстебнути ремінь і вчасно вибратися із сидіння. Літак уже затопило, тому я намагалася плисти, і тоді один із членів екіпажу допоміг нам відчинити запасний вихід. За кілька хвилин по тому, як ми вибралися на поверхню, до нас на допомогу прийшли місцеві рибалки».

Загалом на борту перебувало 43 особи. 19 загинуло, 24-х удалося врятувати.

У порятунку брали активну участь місцеві жителі та очевидці трагедії. Зокрема молодий рибалка, чиї дії влада Танзанії вже назвала подвигом. На церемонії вшанування пам’яті жертв авіакатастрофи прем’єр-міністр країни подякував йому та повідомив, що той отримає нагороду — мільйон танзанійських шилінгів. Це 430 доларів.

Що саме стало причиною катастрофи, поки невідомо. Повідомляють, що погода перед аварією дуже різко погіршилася. Триває слідство.

Літак виготовила 12 років тому одна франко-італійська компанія. Згідно з міжнародними правилами, у розслідуванні братимуть участь представники з Франції, а також з Канади, де було зроблено його двигуни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Авіакатастрофа в Танзанії: розповідь пасажирки, що вижилаІзраїль відправив танки на північ Сектора ГазиДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліАфіни накрила пилова буря із СахариІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: