15.06.2024
Телеканал NTD

Обвалення мосту в Індії: заарештовано дев’ятьох осіб

Обвалення мосту в Індії: заарештовано дев'ятьох осіб

В індійському місті Морві відновили пошук зниклих безвісти, які пропали внаслідок обвалення пішохідного мосту. Кількість загиблих..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

В індійському місті Морві відновили пошук зниклих безвісти, які пропали внаслідок обвалення пішохідного мосту. Кількість загиблих перевищила 140 осіб. Серед них є діти.

Цей міст збудовано ще за британського правління, у XIX столітті. За пів року до інциденту його закрили на реставрацію і відкрили зовсім недавно. З мосту відкривається чудовий краєвид, тож він був популярним серед туристів.

У неділю на ньому було багато людей — і місцевих жителів, і іноземців. За деякими даними, кілька сотень. Люди святкували індійське свято вогнів Дівалі. Троси не витримали — і міст обвалився. Люди впали у воду з десятиметрової висоти.

Згідно з кадрами з камери відеоспостереження, прямо перед трагедією група людей намагалася розгойдати міст з боку на бік.

[місцевий житель]:
«Було правило, що одночасно на мосту може бути лише 20–30 осіб. Нові квитки мали продавати лише тоді, коли попередня група людей перейде міст. Але стався цей жахливий ганебний інцидент — стільки людей загинуло через погане управління».

Місце трагедії — штат Гуджарат, звідки родом прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді. Він пообіцяв, що все буде ретельно розслідувано. Поліція вже арештувала дев’ятьох осіб, зокрема продавців квитків і підрядників.

Родичам загиблих виплатять по 200 тисяч рупій (це коло двох з половиною тисяч доларів), а постраждалим — по 50 тисяч рупій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Обвалення мосту в Індії: заарештовано дев’ятьох осібАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіНа Кубі закінчується паливо?Прорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніАфіни накрила пилова буря із Сахари

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: