15.06.2024
Телеканал NTD

Мішки з піском та евакуація: повінь в Австралії триває другий місяць

Мішки з піском та евакуація: повінь в Австралії триває другий місяць

З міст австралійського штату Новий Південний Уельс закликають евакуюватися. Є побоювання, що повінь, яка триває вже..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

З міст австралійського штату Новий Південний Уельс закликають евакуюватися. Є побоювання, що повінь, яка триває вже другий місяць, може стати ще інтенсивнішою.

У містах Вагга-Вагга, Ганнеда та Форбс загалом проживає близько 90 тисяч осіб. Метеорологи кажуть, що рівень води там уже найближчими днями може сягнути 70-річного максимуму.

[Алісія, місцева жителька]:
«Ми прийшли по мішки з піском. Намагаємося хоч щось зробити, бути готовими. Уже звільнили сараї. Хоч якийсь початок».

Новий Південний Уельс — найбільш густонаселений штат Австралії. За кілька годин там провели понад 15 рятувальних операцій, пов’язаних із повінню.

[Роберт Беллах, місцевий житель]:

«Це турбує всіх у цьому районі й нижче за течією. Повінь зашкодить багатьом людям, особливо фермерам, їхньому урожаю пшениці та ячменю».

[Джон Лестранж, місцевий житель]:
«Підготували багато мішків із піском. Люди допомагають одне одному. Це приємно бачити».

Це четверта велика повінь в Австралії за рік. На найближчі дні опадів не прогнозують. Проте метеорологи кажуть, що рівень води й далі підійматиметься.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мішки з піском та евакуація: повінь в Австралії триває другий місяцьПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуГонконг посилив закон про нацбезпекуПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарніші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: