19.11.2024
Телеканал NTD

Гумовими кулями обстріляли венесуельців на кордоні США

Гумовими кулями обстріляли венесуельців на кордоні США

Американські прикордонники обстріляли гумовими кулями венесуельських біженців, які переходили річку Ріо-Гранде, щоби потрапити до США. Перед..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Американські прикордонники обстріляли гумовими кулями венесуельських біженців, які переходили річку Ріо-Гранде, щоби потрапити до США. Перед цим шукачі притулку влаштували протест проти нової міграційної політики, розробленої Вашингтоном та Мехіко.

Протестувальники пронесли вздовж кордону великий прапор США з написом «Ми, мігранти, побудували Америку». До венесуельців приєдналися і гондурасці.

Еліас Пуенте Сегура був серед тих, хто потрапив під гумові кулі. Його поранили в шию та спину.

[Еліас Пуенте Сегура, мігрант із Венесуели]:
«З нами погано поводяться. Вони вчиняють, як боягузи, бо ми беззбройні, бідні та працьовиті люди. У нас, як і в усіх, є права. А нас так приймають».

[Янейрі Ернандес, мігрантка з Венесуели]:
«Вони дістали зброю і почали стріляти. Такого не має бути. Ми не тварини, а люди. Ми хочемо потрапити до США, щоб там працювати, а не робити щось погане».

У жовтні влада США оголосила, що впустить лише тих венесуельців, які легально подали заяву на оформлення статусу біженця і прибули до країни літаком. Дозвіл на гуманітарний в’їзд отримає щонайбільше 24 тисячі прохачів. Водночас вони повинні мати в США родичів, які підтримають їх фінансово.

Усіх нелегальних венесуельських мігрантів чекає депортація. Однак багато хто ще сподівається перетнути кордон, тому отаборився біля Ріо-Гранде.

За даними ООН, за останні роки Венесуелу покинуло понад сім мільйонів осіб. Виїжджати їх змушує затяжна економічна й соціально-політична криза.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гумовими кулями обстріляли венесуельців на кордоні СШАНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікри

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: