15.11.2024
Телеканал NTD

Боснія і Герцеговина зробила крок у бік ЄС

Боснія і Герцеговина зробила крок у бік ЄС

ЄС запропонував надати Боснії і Герцеговині статус кандидата на вступ до блоку. Сараєво зробило крок у..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

ЄС запропонував надати Боснії і Герцеговині статус кандидата на вступ до блоку. Сараєво зробило крок у бік Євросоюзу. Але, перш ніж почнеться процес переговорів, це мають схвалити всі 27 країн-членів.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Вітер змін знову дме в Європі, треба скористатися моментом і підтримати цей імпульс. Західні Балкани входять до нашої сім’ї, і ми маємо заявити про це дуже чітко».

Утім, як кажуть у ЄС, до цього Боснія і Герцеговина, щоб відповідати стандартам і цінностям блоку, має подолати корупцію і провести реформи.

Водночас у країні досі сильні сепаратистські настрої. Схожа ситуація після виходу з Югославії і в інших країнах регіону, які чекають на прийняття до ЄС.

Боснія і Герцеговина стане сьомою країною, яка чекає на схвалення заяви на вступ до блоку. Найдовше чекає Туреччина. Вона подала запит ще 1999 року. Але з нею переговори поки що зупинили.
Коротке посилання на цю сторінку:

Боснія і Герцеговина зробила крок у бік ЄСЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаВеликі повені на півночі Іраку: є загибліКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: