17.12.2024
Телеканал NTD

Боснія і Герцеговина зробила крок у бік ЄС

Боснія і Герцеговина зробила крок у бік ЄС

ЄС запропонував надати Боснії і Герцеговині статус кандидата на вступ до блоку. Сараєво зробило крок у..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

ЄС запропонував надати Боснії і Герцеговині статус кандидата на вступ до блоку. Сараєво зробило крок у бік Євросоюзу. Але, перш ніж почнеться процес переговорів, це мають схвалити всі 27 країн-членів.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Вітер змін знову дме в Європі, треба скористатися моментом і підтримати цей імпульс. Західні Балкани входять до нашої сім’ї, і ми маємо заявити про це дуже чітко».

Утім, як кажуть у ЄС, до цього Боснія і Герцеговина, щоб відповідати стандартам і цінностям блоку, має подолати корупцію і провести реформи.

Водночас у країні досі сильні сепаратистські настрої. Схожа ситуація після виходу з Югославії і в інших країнах регіону, які чекають на прийняття до ЄС.

Боснія і Герцеговина стане сьомою країною, яка чекає на схвалення заяви на вступ до блоку. Найдовше чекає Туреччина. Вона подала запит ще 1999 року. Але з нею переговори поки що зупинили.
Коротке посилання на цю сторінку:

Боснія і Герцеговина зробила крок у бік ЄСВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраПроблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президентКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуВеликі повені на півночі Іраку: є загибліЛісова пожежа наближається до канадського міста, де залягають поклади нафтовмісних пісків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: