Власниця французької птахоферми Ізабель Лебальє непокоїться щодо майбутньої торгової угоди між ЄС і Великою Британією. Вона побоюється, що після «брекзиту» Лондон знизить продовольчі стандарти, і тоді Францію заполонить дешеве й низькоякісне куряче м’ясо.
На своїй фермі на заході Франції Лебальє за рік вирощує 250 тисяч бройлерів. Вона каже, що Велика Британія може знизити стандарти, бо хоче укласти торгову угоду також зі США. А там існує практика обробляти курятину хлором і виробляти яловичину, застосовуючи гормони. До ЄС така продукція не надходить, оскільки тут продовольчі стандарти вищі.
[Ізабель Лебальє, фермер]:
«Щоб убезпечити себе, забивши курок, їхні туші занурюють у хлор. Тут ви такого ніколи не побачите».
Також фермери побоюються, що коли торгову угоду буде укладено, Велика Британія стане менше імпортувати французької курятини. Тоді вона заполонить місцевий ринок, через що ціни почнуть знижуватися.
[Енн Рішар, голова Національної асоціації птахівників Франції]:
«Під час переговорів про “брекзит”, про мита між Європою і Сполученим Королівством треба все зробити обмірковано. Ми повинні зберегти можливість експортувати курятину. Друге й найважливіше — Велика Британія мусить зберегти санітарні стандарти як у Європі».
Уряд Великої Британії зазначає, що за жодних обставин не знизить свої продовольчі стандарти. Утім, він не може пообіцяти, що не допустить на свій ринок американську курятину, оброблену хлором.
Коротке посилання на цю сторінку: