17.01.2024
Телеканал NTD

Україна повернула з російського полону 215 військовослужбовців

Україна повернула з російського полону 215 військовослужбовців

21 вересня в Чернігівській області відбувся масштабний обмін полоненими між Україною і Росією. Як наслідок, удалося..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

21 вересня в Чернігівській області відбувся масштабний обмін полоненими між Україною і Росією. Як наслідок, удалося звільнити 215 українських бійців.

Серед звільнених і командири полку «Азов» та інших підрозділів, які керували тривалою обороною Маріуполя на початку цього року. Проте за умовами угоди вони до кінця війни перебуватимуть у Туреччині. Повернулась і військовий медик Мар’яна Мамонтова. Її тримали в полоні вагітною.

Також вийшли на волю 10 іноземців, що воювали на боці України. Це громадяни США, Великої Британії, Хорватії, Марокко та Швеції. Нині вони перебувають у Саудівській Аравії, звідки повернуться додому.

Натомість Україна віддала 55 полонених російських військовослужбовців, а також Віктора Медведчука — лідера забороненої в країні проросійської партії ОПЗЖ, якого звинувачують у державній зраді.

Обмін відбувся за посередництва Туреччини та Саудівської Аравії.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що операцію готували досить довго, і це були складні переговори.

[Володимир Зеленський, президент України]
«Сьогодні ми маємо 215 гарних новин. Це однозначно перемога для нашої країни й для нашого суспільства, але найбільше для тих 215 родин, які зможуть побачити своїх близьких у безпеці».

Також Володимир Зеленський подякував усім, хто брав участь у переговорах щодо звільнення полонених. Зокрема президенту Туреччини Тайїпу Ердоганові, наслідному принцу Саудівської Аравії Мохаммеду бін Салману та експрем’єру Великої Британії Борису Джонсону.

Варто зазначити, що це був найбільший обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення Росії до України.
Коротке посилання на цю сторінку:

Україна повернула з російського полону 215 військовослужбовцівНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПроблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президент

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: