18.08.2024
Телеканал NTD

Літальний байк, який неначе із «Зоряних воєн»

Літальний байк, який неначе із «Зоряних воєн»

Ось таке на вигляд майбутнє в усій красі. На автосалоні в Детройті показали перший у світі..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Ось таке на вигляд майбутнє в усій красі. На автосалоні в Детройті показали перший у світі літальний мотоцикл.

Один японський стартап створив говербайк XTURISMO. Він може літати 40 хвилин, а його максимальна швидкість — 100 кілометрів за годину.

Одним із перших випробував прототип співголова автосалону Тад Шотт.

[Тад Шотт, співголова автосалону]:
«Почуваюся 15-річним. Я наче вийшов із “Зоряних воєн” і скочив на їхній байк. Це просто бомба! Звісно, трохи страшнувато, але я був у захваті. Мурашки побігли по всьому тілу».

Засновник і голова стартапу Сухей Комацу каже, що компанія починала з виробництва дронів і безпілотних літальних апаратів.

У Японії говербайк уже продають. А на ринок США у 2023 році хочуть випустити його компактнішу версію. Ціна становитиме 777 тисяч доларів.

За словами Комацу, компанія також сподівається до 2025 року знизити вартість розробки й випустити електричну модель за 50 тисяч доларів.

Представники стартапу кажуть, що планують вийти на фондовий ринок і розмістить свої акції вже в листопаді.
Коротке посилання на цю сторінку:

Літальний байк, який неначе із «Зоряних воєн»Велетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництваВідомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокараПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуУ США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватівЯк вітаються слониПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили раніше

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: