13.01.2024
Телеканал NTD

Венесуельський мігрант розлучився із собакою, щоб потрапити до США

Венесуельський мігрант розлучився із собакою, щоб потрапити до США

Венесуельський мігрант Браян та його собака Бренді разом перетнули кілька країн і небезпечні тропічні ліси, щоб..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Венесуельський мігрант Браян та його собака Бренді разом перетнули кілька країн і небезпечні тропічні ліси, щоб дістатися американо-мексиканського кордону. Але тут друзям довелося розлучитися.

[Браян Пінто, венесуельський мігрант]:
«Коли ми дісталися до США, мені сказали, що я маю залишити собаку тут, бо їй не можна зі мною переправитися на той бік. Влада США багато робить, щоб нам допомогти, але не може допомагати й собакам».

Собаку Браяну подарувала перед смертю мама два роки тому. Бренді була втіхою для юного венесуельця. Юнак залишив її мексиканському фотожурналістові. Той обіцяв про неї подбати.

Багато мігрантів із Південної і Центральної Америки перетинають кордон між мексиканським містом Сьюдад-Хуарес та американським Ель-Пасо в штаті Техас, щоб потрапити до США. Притулку шукає багато венесуельців.

[Луїс Реєс, венесуельський мігрант]:

«Усі ці мігранти, і я теж, приходять сюди не задля ліпшого життя. Ми не шукаємо матеріальних благ, не ставимо за мету допомогу грошима рідним. Багато хто з нас тікає від диктатури, від кризи. Я тікаю з Венесуели від політичних переслідувань».

За даними Мексиканської комісії з надання допомоги біженцям, із січня до серпня цього року Мексика отримала понад 8200 заяв венесуельців на надання їм притулку. За кількістю мігрантів, які тікають із країни, Венесуела стоїть на четвертому місці серед інших держав Південної і Центральної Америки.

М’яка міграційна політика Джо Байдена призвела до збільшення потоку нелегальних мігрантів, які хочуть перебратися до США. Торік їх було понад мільйон.
Коротке посилання на цю сторінку:

Венесуельський мігрант розлучився із собакою, щоб потрапити до СШАУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЯк угорці повертаються до сільського життяЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиНирки — у центрі нової кризи в НепаліКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: