12.03.2024
Телеканал NTD

Мініекскаватор зі сміття зробив підліток-біженець

Мініекскаватор зі сміття зробив підліток-біженець

15-річний підліток-біженець буквально зі сміття змайстрував гідравлічний мініекскаватор. Мохаммад належить до народності рохінджа. Останні п'ять років..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

15-річний підліток-біженець буквально зі сміття змайстрував гідравлічний мініекскаватор. Мохаммад належить до народності рохінджа. Останні п’ять років живе в таборі «Кутупалонг» у Бангладеш.

Батьки не мають грошей ні на освіту, ні на іграшки. Для екскаватора підліток використав шматки викинутого металу. З них зробив платформу, стрілу, ківш та інші деталі. З підручного матеріалу змайстрував гусениці. Гідравлічна система складається зі шприців і шлангів.

[Мохаммад Тойуб, підліток-біженець]:
«Я керую цією іграшкою за допомогою води, яка тече шлангами та шприцами. Я виявив, що це дає змогу підіймати й опускати ківш».

Мохаммад має лише початкову освіту. У таборі він навчався час від часу, коли Дитячий фонд ООН організовував уроки. Коли почалася пандемія, їх зовсім скасували.

[Дін Мохаммад, батько підлітка-біженця]:

«Він із раннього дитинства грався з подібними іграшками й намагався зрозуміти, як зробити механізм, який може щось урухомлювати. Я щасливий, бачачи, як син цим займається, бо він теж щасливий».

Поки що в біженців-рохінджа немає умов для того, щоб повернутися до М’янми, яку вони масово залишили у 2017 році. Проте підліток сподівається, що він матиме можливість учитися. Він мріє колись стати інженером і будувати літаки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мініекскаватор зі сміття зробив підліток-біженецьПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці Косова

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: