15.08.2024
Телеканал NTD

Жінка «поговорила» з родичами на власному похороні

Жінка «поговорила» з родичами на власному похороні

Що б ви сказали на власному похороні? Завдяки штучному інтелектові тепер можна ставити запитання тим, хто..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Що б ви сказали на власному похороні? Завдяки штучному інтелектові тепер можна ставити запитання тим, хто вже відійшов в інший світ.

87-річна британка Марина Сміт померла в червні. Однак завдяки застосунку, який розробили її син і невістка, сім’я може почути її відповіді на будь-які запитання.

[Марина Сміт, померла британка]:
«Я б сказала на своєму похороні, що я дуже рада, що зустріла стільки хороших людей, які вплинули на моє життя. І в мене було щасливе сімейне життя, у мене був чоловік. І я відчуваю, що Бог для мене все запланував. Моє життя добігає кінця, і моя місія тут завершилася».

Гості на похороні Марини змогли поставити їй кілька запитань за допомогою програми. Потім штучний інтелект знайшов відповіді в базі відеокліпів, які записали заздалегідь.

[Стівен Сміт, розробник програми]:

«Кожна з наших історій про життя є важливою для тих, хто живе після нас. Нащадки згадують нас через 50 чи 100 років. Якщо ви чийсь пра-пра-прадід, то вони хочуть дізнатися вашу історію, у що ви вірили і як жили».

Людина наперед записує відповіді на десятки запитань. Потім їх завантажують на спеціальну платформу. Штучний інтелект просто вибирає з наявного відео потрібні відповіді, нічого не «підробляючи».

[Стівен Сміт, розробник програми]:
«(Програма) не змінює відповідей на запитання, ми не редагуємо їх, не маніпулюємо. Це справжній ви. Це відео, яке ви записали. Просто за його допомоги ви можете спілкуватися в майбутньому».

Спочатку програму розробляли, щоби записати історії відомих людей. А тепер завантажити свої відповіді може будь-хто. Одноразова плата становить 48 доларів США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жінка «поговорила» з родичами на власному похороніБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахНа Канарських островах протестують проти масового туризмуЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: