26.01.2024
Телеканал NTD

Австралійці перетворюють морське сміття на твори мистецтва

Австралійці перетворюють морське сміття на твори мистецтва

Як завжди, на світанку цей рибальський човен уже пришвартувався в австралійському Джералдтоні. Але улов не простий...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Як завжди, на світанку цей рибальський човен уже пришвартувався в австралійському Джералдтоні. Але улов не простий. На палубі багато сіток, пляшок та мотузок.

Це сміття три дні збирали в акваторії островів Аброльос в Індійському океані. Поряд з архіпелагом розташовані коралові рифи.

Непотріб виносять на сушу й сортують. Тут є ящики, шматки пластикових виробів та навіть меблі. Відходи не викидають. Їх розбирають місцеві жителі, які захоплюються творчістю.

[Пейдж Кірбі, художниця]:
«Я шукаю кришки від пляшок та інше сміття для свого твору мистецтва».

А ця майстриня радіє розмаїттю мотузок. Сплете з них гарний кошик.

Створені зі сміття твори мистецтва виставляють у місцевій галереї.

[Веріті Пірс, дизайнерка]:
«Цього року я зробила вбрання водяної феї Ніксі. Цей твір мистецтва можна носити. Він схожий на балетну пачку з корсетом. Думаю, сукня дуже мила. Вона складається з мотузок і сіток, а ще містить трохи дроту».

Проєкт збирання сміття розпочала компанія, яка спеціалізується на добуванні перлів. У ньому беруть участь волонтери. Мета — зібрати якнайбільше пластику.

[Піа Бошетті, авторка проєкту]:
«Шматочки пластику плавають в усьому океані. Їх з’їдають тварини й птахи».

Першого року брати участь у проєкті зголосилося 17 волонтерів. Зараз набирається до 30. Експерти кажуть, що сміття біля островів Аброльос стало менше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралійці перетворюють морське сміття на твори мистецтваХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Полювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: