Шеф-кухар Ендрю Вонг звик обслуговувати по 120 клієнтів щодня у своєму основному ресторані в Лондоні. Але через епідемію COVID-19 у Великій Британії закрилися всі заклади громадського харчування.
Однак шеф-кухар, володар зірки Мішлен, вирішив не позбавляти роботи своїх підлеглих. Тепер вони разом готують безоплатні обіди для нужденних.
[Ендрю Вонг, шеф-кухар]:
«Місцеві жителі останні вісім років нас підтримували. І якщо ми можемо щось зробити, щоб у такий час підтримати людей, то обов’язково спробуємо».
Кухарі готують по 50‒100 обідів щодня — залежно від постачання й кількості замовлень. Проте з доставлянням виникають складнощі, бо влада рекомендує всім не виходити з дому.
[Ендрю Вонг, шеф-кухар]:
«Якщо зможемо допомогти одній людині й на мить її ощасливити, хоча б раз її нагодувати, то й добре. А з тим, що там далі буде, розберемося потім».
Вонг має два ресторани, де працює приблизно 80 осіб. Зазвичай річний грошовий обіг таких закладів становить мільйони фунтів стерлінгів. Звісно, величезна частина доходу йде на податки, оренду та зарплати. Але тепер бізнес узагалі завмер, утім, як і в усіх інших рестораторів і власників кафе.
Однак шеф-кухар в умовах епідемії коронавірусу перш за все задумався не про вигоду.
[Ендрю Вонг, шеф-кухар]:
«У цьому світі є те, що важливіше за прибуток і гроші. І якщо нам судилося розоритися, то розорятимемося, творячи добро».
Коротке посилання на цю сторінку: