Єгипетський ресторатор готує національну страву фесих, але інакше, ніж заведено. Фесих — це солона риба кефаль. Зазвичай її їдять із вареними яйцями, зеленою цибулею та листям салату. Причому лише навесні під час свята.
Але в ресторані в Мансурі тепер щодня подають фесих у вигляді бургера, укритого 24-каратним сусальним золотом.
[гість ресторану]:
«Мені не подобається запах фесиха, і його потім не позбутися. Але тут його готують як гамбургер. І це смачно».[гість ресторану]:
«Фесих — популярна страва. Вона асоціюється із сімейними гуляннями, але не з такими умовами, не з рестораном і не з гамбургером. Але це чудова ідея».
Власник ресторану каже, що просто хоче популяризувати національну страву фесих. Золота фольга підкреслює її цінність.
Один бургер коштує від чотирьох до восьми доларів.
Коротке посилання на цю сторінку: