20.01.2024
Телеканал NTD

На Гаїті вибух бензовоза забрав понад 60 життів

На Гаїті вибух бензовоза забрав понад 60 життів

Щонайменше 60 людей загинуло й понад 100 серйозно постраждало внаслідок вибуху бензовоза на Гаїті. Трагедія сталася..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Щонайменше 60 людей загинуло й понад 100 серйозно постраждало внаслідок вибуху бензовоза на Гаїті. Трагедія сталася вночі у місті Кап-Аїтьєн. Автоцистерна намагалася уникнути зіткнення із зустрічним мотоциклом і перекинулася.

[житель Кап-Аїтьєна]:
«Увечері, приблизно опівночі, я почув гуркіт і спитав сина в чому річ. Він сказав, що перекинувся великий бензовоз. Ми із сім’єю одразу пішли звідси».

Зі слів очевидців, біля бензовоза зібралися люди. Вони набирали пальне, що витікало. У цей час пролунав вибух. Він був таким потужним, що пошкодив довколишні будівлі.

[Гелістен Леві, мировий суддя]:
«За моїми підрахунками, загинула 61 людина. Згоріло понад 50 будинків і коло 15 невеликих будов».

Прем’єр-міністр Гаїті відвідав поранених у лікарні. Тут бракує ліжок, ліків, а головне — медпрацівників. Прем’єр пообіцяв розгорнути польові шпиталі та надіслати лікарів для допомоги постраждалим.

За словами мера міста, кількість жертв ще може зрости. Люди загинули й у прилеглих будинках, але скільки таких поки не підрахували.

Гаїті переживає паливну кризу, бо постачання бензину блокують озброєні банди. Ситуація погіршилася в липні після вбивства президента Жовенеля Моїза. Це створило політичний вакуум та дало злочинним угрупованням змогу захопити більше територій.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Гаїті вибух бензовоза забрав понад 60 життівУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівКанада обмежить час роботи для іноземних студентівТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: