19.04.2024
Телеканал NTD

На швейцарському озері проходять змагання на фойлбордах

На швейцарському озері проходять змагання на фойлбордах

На швейцарському озері Сільваплана в Граубюндені проходять міжнародні змагання на фойлбордах. Тут зібралося понад 400 віндсерфінгістів..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

На швейцарському озері Сільваплана в Граубюндені проходять міжнародні змагання на фойлбордах. Тут зібралося понад 400 віндсерфінгістів із 36 країн. Змагання триватимуть до кінця серпня.

Перегони на фойлбордах — досить молодий вид спорту. Перед змаганнями пройшли презентаційні змагання на озері Санкт-Моріц.

Серед жінок золото завоювала нідерландка Ліліан де Гес, срібло та бронза дісталися спортсменкам з Іспанії Бланці й Маріні Алабау.

[Ліліан де Гес, переможниця змагань]:

«Це були прекрасні перегони. Я брала участь уперше, і було чудово. Уперше змагалася на фойлбордах з іншими дівчатами, а тут ще така краса — гори навколо. Мені сподобалося, це дивовижно».

Серед чоловіків перше місце посів Кіран Бадлу, на другому — поляк Мачек Рутковський, на третьому — француз Ніколя Гояр.

[Кіран Бадлу, переможець змагань]:
«Це був прекрасний день із чудовими умовами, і мені вдалося вийти на перше місце. Трохи більше удачі, ніж майстерності, але розвага дуже гарна».

У межах змагань пройде перший в історії офіційний Європейський чемпіонат із фойлбордингу. Також заплановано заходи для спортсменів-початківців та тренерів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: