23.12.2024
Телеканал NTD

На Кубу налетів ураган «Оскар» — є жертви

На Кубу налетів ураган «Оскар» — є жертви

На Кубу налетів ураган «Оскар». Повідомляють про щонайменше шістьох загиблих. Такі дані наводить влада. Сильний вітер,..

Дата завантаження: 2024-10-22

video
play-sharp-fill

На Кубу налетів ураган «Оскар». Повідомляють про щонайменше шістьох загиблих. Такі дані наводить влада.

Сильний вітер, який супроводжували зливи, виривав з корінням дерева й валив лінії електропередачі.

Повінь пошкодила коло тисячі будинків.

[Мігель Діас-Канель, президент Куби]:

«У провінції Гуантанамо — серйозні наслідки. Муніципалітети Сан-Антоніо та Іміас дуже постраждали. Там зафіксували небувалі рівні повеней. На жаль, за попередніми даними, у муніципалітеті Сан-Антоніо загинули шість осіб. Рятувальні операції тривають, оскільки ми ще не змогли дістатися деяких повністю затоплених районів».

«Оскар» налетів на Гуантанамо як ураган першої категорії. Потім почав слабшати, і його статус знизили до тропічного шторму. Метеорологи прогнозують, що він і далі втрачатиме силу.

Удар стихії додав кубинцям труднощів: вони й без нього вже переживають масштабний збій в електропостачанні. Національна електромережа Куби вперше вийшла з ладу 18 жовтня, після того як закрилася найбільша електростанція острова. Без світла залишилося 10 мільйонів осіб.

Відтоді мережа повністю або частково виходила з ладу ще тричі, що свідчить про хиткий стан інфраструктури Куби.

І це тоді, як кубинці й так давно потерпають від гострої нестачі продовольства, пального та ліків.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Кубу налетів ураган «Оскар» — є жертвиПольща може тимчасово припинити приймати прохання про притулокЗасновника месенджера Telegram тримають під вартою у ФранціїІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАСДебати на Генасамблеї ООН: від критики Ізраїлю до критики ООНМасові протести охопили Венесуелу після перемоги Ніколаса Мадуро на виборахКНР оголосила про завершення військових навчань поблизу ТайванюОбмеження на рідини в 100 мл повертаються до аеропортів ЄСУ Сантьяго липень уперше пройшов узагалі без дощівУраган «Мілтон» дорогою до Флориди підтопив Кубу
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: