18.01.2024
Телеканал NTD

Паризький автосалон: японські інженери створили бездротову зарядку для електрокарів

Паризький автосалон: японські інженери створили бездротову зарядку для електрокарів

У цьому концепт-карі злилися футуристичний дизайн і провідні технології. Він дебютує на Паризькому автосалоні — 2024...

Дата завантаження: 2024-10-18

video

У цьому концепт-карі злилися футуристичний дизайн і провідні технології. Він дебютує на Паризькому автосалоні — 2024. Поки що прототип не планують ставити на конвеєр. Він є лише демонстрацією нових розробок японського виробника систем лінійного переміщення THK.

У концепт-карі реалізовано чотири інноваційні технології. Його оснастили колесами із вбудованими електродвигунами. Два — на задніх колесах, третій — на передній вісі. Система дає змогу керувати кожним колесом окремо, забезпечує високий крутний момент, а також високу швидкість.

Також концептуальний автомобіль обладнано активною підвіскою. На високій швидкості вона зменшує дорожній просвіт, поліпшуючи аеродинаміку. А на ґрунтовій дорозі авто підіймається, забезпечуючи зручність керування та більший комфорт.

[Камада Сінобу, інженер-конструктор компанії THK]:

«І третя новинка — це сидіння з прихованою системою переміщення. Це дуже інноваційна технологія для салону».

Завдяки новій розробці підлога електрокара стала рівною, що збільшило внутрішній простір.

Четверта інновація — бездротове заряджання.

[Тім Поллард, працівник медіахолдингу]:

«Простота заряджання електромобіля — важлива тема. Уже є безконтактне заряджання телефонів, чому б не використати це для автомобілів? Ця технологія полегшить життя власникам електрокарів. Тож гадаю, що це дуже розумне рішення, й інші технології в цьому концепті також розумні. Інтер’єри автомобілів не дуже змінилися за останні роки. Тому будь-які технологічні досягнення, які дають змогу збільшити внутрішній простір і створити затишніші умови, слід вітати».

Японський виробник планує співпрацювати з європейськими автомобільними компаніями. На думку експертів, нові технології допоможуть конкурувати з китайськими автомобілями.
Коротке посилання на цю сторінку:

Паризький автосалон: японські інженери створили бездротову зарядку для електрокарівНовий Fiat Grande Panda вступає в боротьбу з китайськими електрокарамиКомпанія Nissan створила охолоджувальну фарбу для автомобілівРодстер Бетмена та найпотужніший електрокар: прем’єри на мотор-шоу в СШАУ Лондоні присвятили виставку 74-й річниці «Формули-1»Aston Martin показав свій найшвидший серійний автомобільВ Антарктиці вперше запустять рух електробусівЕлектромобілі стали головною темою Паризького автосалонуТаксі, що літають, уже не за горами: авіасалон у ФарнбороЗарядні станції для електрокарів допомагають розвивати економіку Південної Австралії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: