19.07.2024
Телеканал NTD

Зарядні станції для електрокарів допомагають розвивати економіку Південної Австралії

Зарядні станції для електрокарів допомагають розвивати економіку Південної Австралії

Австралієць Кріс Джордан має електромобіль уже майже два роки. А недавно він подорожував на ньому Західною..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Австралієць Кріс Джордан має електромобіль уже майже два роки. А недавно він подорожував на ньому Західною Австралією. Провести так відпустку вирішив лише тому, що в штаті побільшало зарядних станцій.

[Кріс Джордан, власник електромобіля]:

«Це було доволі просто. Із заряджанням не було проблем».

Автомобіль заряджається швидко, але однаково це забирає якийсь час. Кріс щоразу кудись ішов, щоб не нудьгувати.

[Кріс Джордан, власник електромобіля]:

«Я склав список того, чим можна зайнятися під час заряджання. Я ходив по магазинах, шукав, де можна випити кави чи щось іще».

Якби не ці зарядні станції, то Кріс та інші туристи оминали би багато маленьких міст Південної Австралії.

Бізнесмен Бред Скотт поставив зарядну станцію біля свого магазину ще 2019 року. Але перший рік нею ніхто не користувався. Потім ситуація почала змінюватися.

[Бред Скотт, власник магазину]:

«2021 року в нас стало коло 50 зарядних станцій, тож це почало набирати обертів. Люди приїздять і ставлять авто заряджатися, а самі можуть хвилин на 20 зайти до магазину».

Зарядні станції за фінансової підтримки влади встановлює Королівська автомобільна асоціація Південної Австралії. Загалом тут поставлять понад 500 таких пристроїв.

За даними асоціації, 2023 року її зарядні станції використовували 50 000 разів. Водночас приблизно 20 % користувачів — гості штату.

[Ендрю Говард, працівник асоціації]:

«Електромобілів стає більше, і зарядними станціями користуються частіше. Ми бачимо щомісячне зростання у 5-10 %».

Три роки тому в Південній Австралії було зареєстровано 100 електромобілів. Нині їх 2200. Розширення мережі зарядних станцій допомагає розвивати й туріндустрію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зарядні станції для електрокарів допомагають розвивати економіку Південної АвстраліїУ Лондоні присвятили виставку 74-й річниці «Формули-1»Новий Fiat Grande Panda вступає в боротьбу з китайськими електрокарамиРодстер Бетмена та найпотужніший електрокар: прем’єри на мотор-шоу в СШАХорватський стартап організовує службу безпілотних таксіAston Martin показав свій найшвидший серійний автомобільТаксі, що літають, уже не за горами: авіасалон у ФарнбороРалі OneLife: 70 суперкарів іменитих брендів приїхали до столиці Косова

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: