05.09.2024
Телеканал NTD

В Антарктиці вперше запустять рух електробусів

В Антарктиці вперше запустять рух електробусів

В Антарктиці вперше офіційно почнуть курсувати електробуси. Їх виготовляють у Чилі. Понад 100 таких електробусів вже..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

В Антарктиці вперше офіційно почнуть курсувати електробуси. Їх виготовляють у Чилі. Понад 100 таких електробусів вже використовують у пустелі Атакама та в Андах, але в Антарктиці через холод умови набагато складніші.

[Ніколас Медіна Гонсалес, інженер компанії-виробника]:

«Це повністю електричний транспорт, зроблений у Чилі. Він має підвищену зносостійкість, тобто його розробили з урахуванням роботи в екстремальних умовах».

Електробус розрахований на 24 пасажири. Оснащений синхронним двигуном на постійних магнітах, пневматичними гальмами, системою ABS, параболічною ресорною підвіскою та телеметричною системою, яка дає змогу оперативно отримувати дані про роботу обладнання. Запасу ходу має вистачати на 200 кілометрів.

[Ніколас Медіна Гонсалес, інженер компанії-виробника]:

«Електробуси перевозитимуть працівників антарктичних станцій, а також туристів».

Електробуси курсуватимуть між аеропортом «Тенієнте Марша» та станціями на південному заході острова Кінг-Джордж.

Цей транспорт тестували тут протягом трьох місяців — із грудня 2023-го по березень 2024 року. Якщо погода буде сприятливою, рух електробусів відкриють у жовтні. Це будуть перші електрокари в Антарктиці.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Антарктиці вперше запустять рух електробусівТаксі, що літають, уже не за горами: авіасалон у ФарнбороКомпанія Nissan створила охолоджувальну фарбу для автомобілівЗарядні станції для електрокарів допомагають розвивати економіку Південної АвстраліїУ Лондоні присвятили виставку 74-й річниці «Формули-1»Родстер Бетмена та найпотужніший електрокар: прем’єри на мотор-шоу в СШАПерший у світі надшвидкісний потяг святкує 60-річчяAston Martin показав свій найшвидший серійний автомобіль

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: