18.06.2024
Телеканал NTD

Ізраїльська армія показала ліквідованого лідера ХАМАСу

Ізраїльська армія показала ліквідованого лідера ХАМАСу

Ізраїльська армія показала відео з дрона, на якому, як стверджують, ліквідований лідер ХАМАСу Ях'я Сінвар. Раніше..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

Ізраїльська армія показала відео з дрона, на якому, як стверджують, ліквідований лідер ХАМАСу Ях’я Сінвар. Раніше про його загибель оголосив прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу.

Дрон, схоже, влетів у вікно першого поверху зруйнованої будівлі в Секторі Гази. У задній частині кімнати серед уламків можна побачити покриту пилом людину, яка сидить у кріслі. Вона кидає в дрон якийсь металевий предмет. Однак промахується.

Пізніше ізраїльська поліція заявила, що впізнала тіло Сінвара за зразками в базі даних. Командир ХАМАСу провів понад два десятиліття в ізраїльській в’язниці, де йому кілька разів надавали медичну допомогу.

Ях’я Сінвар був головним у плануванні нападу на Ізраїль, що стався торік 7 жовтня. Офіційних заяв від ХАМАСу поки що не було. Але джерела в організації кажуть, що його вбили під час ізраїльської операції в районі Таль-ель-Султан, що на півдні Сектора Гази.

Ізраїльські медіа повідомили, що операція була звичайним рейдом і Сінвара ліквідували випадково. Військовики кажуть, що немає жодних ознак того, що в будівлі були ізраїльські заручники.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прокоментувала звістку про вбивство бойовика.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:

«Сінвар був лідером терористичної організації, терористичної організації ХАМАС, і він, по суті, був натхненником подій 7 жовтня із вбивствами, різаниною, зґвалтуваннями та викраденнями. Тому його смерть, безперечно, значно послаблює ХАМАС».

А президент США Джо Байден заявив, що ця подія вселила в нього більше надії щодо перспектив припинення вогню. Він привітав Нетаньягу зі смертю Сінвара й додав, що настав час закінчити війну й повернути додому заручників.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїльська армія показала ліквідованого лідера ХАМАСуМаск попередив прихильників Трампа, що це можуть бути останні вибориРБ ООН спробувала знизити градус напруженості між Ізраїлем та ІраномПівденна Корея стурбована випробуваннями дронів-камікадзе в КНДРТемпература Адріатичного моря досягла історичного рекордуКанада вислала індійських дипломатів, уважаючи їх причетними до вбивства лідера сикхівКамала Гарріс назвала кандидата на посаду віцепрезидента від демократівГана відкриває перший завод із перероблення золота після століть видобуткуЦентральна Європа й нині в полоні повеней«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: