18.08.2024
Телеканал NTD

Країни світу виділять ВООЗ 700 млн доларів

Країни світу виділять ВООЗ 700 млн доларів

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що країни пообіцяли поповнити її бюджет 2025-2028 років на суму 700..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що країни пообіцяли поповнити її бюджет 2025-2028 років на суму 700 мільйонів доларів. Це на додаток до 300 мільйонів доларів, які вже пообіцяв внести ЄС та Африканський Союз.

Захід на цю тему відбувся в Берліні.

[Олаф Шольц, канцлер Німеччини]:

«Останнім часом лише кілька країн надали великі суми для фінансування. Було б ліпше, якби ми розподілили відповідальність на більшу кількість плечей. Кожен вклад має значення, навіть найменший».

Найбільшими донорами ВООЗ і далі є Німеччина та США.

[Олаф Шольц, канцлер Німеччини]:

«Німеччина теж підтримує стійке фінансування ВООЗ. І тому я радий повідомити вам сьогодні, що Німеччина надасть Всесвітній організації охорони здоров’я загалом щонайменше 360 мільйонів євро на наступну Загальну програму роботи».

Два роки тому члени ВООЗ домовилися про перегляд своєї моделі фінансування, яку описали як «докорінно прогнилу» через її надмірну залежність від бажань донорів.

Зараз обов’язкові внески становлять лише 16 % бюджету ВООЗ. Згідно з новою угодою, до 2030-2031 року їх частка повинна зрости до 50 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Країни світу виділять ВООЗ 700 млн доларівІзраїль заявив про враження 1300 об’єктів «Хезболли»Біля італійського острова Лампедуза врятували 110 нелегалів та знайшли одного загиблогоБарселона змінить статус 10 000 квартир для короткострокової орендиГантер Байден визнав себе винним у справі про ухиляння від сплати податків«Харон» плавить міста Європи: температура сягає 40 градусівЧому оливковим деревам тепер стало комфортно в УгорщиніУ США щодо лідерів ХАМАСу порушили кримінальні справиНа кенійському острові Ламу змінили ситуацію з пластиковими відходамиІзраїль і ХАМАС локально припинять вогонь, щоб дітям зробили щеплення

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: