18.08.2024
Телеканал NTD

Ульмський собор у Німеччині — найвища церква у світі

Ульмський собор у Німеччині — найвища церква у світі

Ульмський собор, що на півдні Німеччини, — найвища церква у світі. Принаймні поки що. Свій титул..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

Ульмський собор, що на півдні Німеччини, — найвища церква у світі. Принаймні поки що. Свій титул вона, імовірно, утратить 2026 року. До того часу планують добудувати храм Святого Сімейства в Барселоні. Його висота сягне 172 метрів. А 17-метровий хрест для нього, за іронією долі, виготовить німецька компанія.

Висота Ульмського собору — 162 метри. Тож йому судилося втратити лідерство. Але священнослужителів це не засмучує.

[Торстен Кранніх, священник]:

«Мене захоплює не так те, що це найвища церква у світі, як сама будівля. Церква також звертає моє серце до Бога. Це просто чудовий храм, де можна молитися й дякувати».

Жителі Ульма теж спокійно сприймають майбутні зміни.

[житель Ульма]:

«Це й так тривало довго. Тому я не бачу в цьому нічого поганого. Це неважливо, адже собор і так має багато цінного».

У туристичній раді міста вважають, що втрата першості ніяк не позначиться на сфері туризму.

[Дірк Гомбург, працівник туристичної ради Ульма]:

«Нам є чим надихати гостей, навіть якщо наша церква стане не найвищою у світі, а лише другою за висотою. Причому вона залишиться найбільшою протестантською церквою в Німеччині».

Ульмський собор зводили довго. Фундамент заклали 1377 року, а через 15 років почали будівництво. Його кілька разів припиняли. Закінчили аж у XIX столітті, а точніше — у 1890 році.

Він пережив бомбардування під час Другої світової війни, хоча майже весь історичний центр міста та площа перед собором дуже постраждали. А ще в Ульмі народився Альберт Ейнштейн. Щоправда, прожив там лише 15 місяців. Але 1923 року він приїздив до рідного міста й підіймався гвинтовими сходами на самий верх собору.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ульмський собор у Німеччині — найвища церква у світіПринеси книжку — отримай огірки: незвичайна книгарня в Нью-ЙоркуБудапешт приваблює туристів перлинами архітектуриДесятки творів мистецтва продали на ярмарку Frieze MastersДочка колишнього грецького короля Феодора вийшла заміж в АфінахПортрети королев художника Енді Воргола показали в Нідерландах10 000 рудоволосих повеселилися на фестивалі в НідерландахЯк кочували стародавні киргизи, показали на фестиваліЗолотий призер конкурсу NTD з бойових мистецтв поділився своїми секретамиБудинок моди Carolina Herrera показав нову колекцію на NYFW

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: