Чи може маленька устриця допомогти будівельній галузі? На думку лондонської дизайнерки інтер’єрів Муки Срісурайотін, їй це до снаги.
Якось дівчина звернула увагу на те, що в ресторанах щодня викидають у смітник тисячі мушель молюсків.
[Мука Срісурайотін, дизайнерка]:
«Ми побачили в мушлях потенціал, бо вони мають хімічний склад як у вапняку. Так і зародився наш проєкт».
Працівники дизайнерської студії тепер співпрацюють з місцевими ресторанами, які віддають їм устричні мушлі.
[Вілл Боден, власник кав’ярні]:
«Я знаю, що устриці багаті на цинк, але не підозрював, що від мушель теж може бути користь. Для тих, хто підтримує перероблення та вторинне використання, це чудова ідея. Це краще, ніж викинути у відро для сміття».
Зібравши, мушлі подрібнюють.
[Мука Срісурайотін, дизайнерка]:
«Далі ми сортуємо роздроблені частини за розміром. Потім робимо суміш з матеріалу, склад якого повністю натуральний».
Отримана суміш на 80 % складається з мушель молюсків. Також до неї додають пісок і глину.
З такого матеріалу виготовляють предмети для прикрашення інтер’єру. Пізніше дизайнерка хоче створювати облицювальний камінь та інші вироби.
Коротке посилання на цю сторінку: