20.12.2024
Телеканал NTD

У США на Чемпіонаті світу з кайтсерфінгу перемогли австралійці

У США на Чемпіонаті світу з кайтсерфінгу перемогли австралійці

В американському місті Гуд-Рівер, що на річці Колумбія, зібралися найкращі кайтери планети. Тут проходить Чемпіонат світу..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

В американському місті Гуд-Рівер, що на річці Колумбія, зібралися найкращі кайтери планети. Тут проходить Чемпіонат світу з кайтсерфінгу. Судді основну увагу приділяють стилю виконання трюків.

Гуд-Рівер обрали невипадково. Тут зручна піщана коса, вода спокійна, а довкола гарний гірський краєвид. До того ж тут майже завжди сильний вітер. Його швидкість сягає 12-18 метрів за секунду.

Серед чоловіків переміг австралієць Еван Джаспан. Своїх суперників, які вийшли у фінал, він випередив лише на пів очка. Це вже третій титул чемпіона в австралійського кайтера. На другому місці — Джек Рідер із Канади, а на третьому — Рамі Галларта з Аргентини.

Першою серед жінок стала Кеті Поттер. Вона також австралійка, як і Джаспан. Обидва спортсмени родом з Мельбурна. Друге місце посіла канадка Лорен Голман, третє — Крістен Купер зі США.

Чемпіонат уперше спільно провела Ліга кайт-парків та організація Qatar Airways GKA Kite World Tour. Змагання тривали вісім днів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США на Чемпіонаті світу з кайтсерфінгу перемогли австралійціСтрибок із жердиною через канал: багатовікову традицію підтримують у НідерландахАвстралійських школярок надихають займатися велоспортомПрихований скарб: у Барселоні тунель перетворили на безплатний скеледромОлімпіада: спортсмени радіють поверненню гарної погоди до ПарижаНа закритті Олімпіади в Парижі з даху стадіону спустився Том КрузЗмагання зі стрибків на батуті відбулися в Словенії«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в ПарижіПарапланеристи показали майстерність над Андами в БолівіїДля норвезького олімпійського чемпіона розробили суперкросівки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: