20.01.2024
Телеканал NTD

Як у Косові стрибали у воду з мосту заввишки 20 метрів

Як у Косові стрибали у воду з мосту заввишки 20 метрів

Глядачі підбадьорюють відважних учасників, що пірнають із мосту в річку Білий Дрин. Цей щорічний захід щосерпня..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Глядачі підбадьорюють відважних учасників, що пірнають із мосту в річку Білий Дрин. Цей щорічний захід щосерпня проходить за 100 кілометрів від столиці Косова, неподалік від міста Джяковиця.

Міст заввишки 20 метрів і завдовжки 70 пошкодили під час Першої світової війни. У 42-му його відновили італійці. Потім він постраждав під час війни 98-99 років. Тоді його знову відновили італійці, які були в складі миротворців НАТО.

Стрибки у воду з мосту вперше організували після Другої світової війни. Відтоді вони проходять регулярно.

Організатори кажуть, що це одне з трьох таких міжнародних змагань. Інші проходять у Мексиці та Боснії і Герцеговині.

Цього разу захід проходить у 74-те.

[Флорін Гаші, організатор заходу]:

«Раніше було багато учасників. Вони приїжджали з усього Косова. Тепер стрибуни лише з Джяковиці та Ораховаця, а також із села Фшай, на честь якого й називається міст».

Досвідчений дайвер Шкельзен Гочі бере участь у змаганнях близько 25 років. Він висловлює сподівання, що захід знову стане популярнішим.

[Шкельзен Гочі, учасник заходу]:

«Брати участь у такому великому змаганні — саме задоволення. Я рекомендую всім хайдайверам приїхати й спробувати стрибнути з цього чудового мосту».

Зрештою переміг Ведат Краснікі. Після двох стрибків він отримав від суддів 30 балів із 30.

[Ведат Краснікі, переможець]:

«Це непереборне почуття, яке тривало лише кілька секунд. Я дуже радий, що виграв у чемпіонаті».

Такий вид стрибків має назву хайдайвінг. Світова федерація хайдайвінгу була заснована в 1996 році. Проте професійні змагання зазвичай влаштовують у спеціально вибраних місцях. Там зводять вежі на висоті близько 27 метрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як у Косові стрибали у воду з мосту заввишки 20 метрівУ США на Чемпіонаті світу з кайтсерфінгу перемогли австралійціЗмагання зі стрибків на батуті відбулися в СловеніїАквааеробіка — новий хіт в АвстраліїПрихований скарб: у Барселоні тунель перетворили на безплатний скеледромСтрибок із жердиною через канал: багатовікову традицію підтримують у НідерландахПарапланеристи показали майстерність над Андами в БолівіїНа закритті Олімпіади в Парижі з даху стадіону спустився Том КрузОлімпіада: спортсмени радіють поверненню гарної погоди до ПарижаЛівійський важкоатлет сподівається здобути медаль на Олімпіаді в Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: