19.07.2024
Телеканал NTD

Угорське село зайнялося саморозвитком і приваблює молоді сім’ї та туристів

Угорське село зайнялося саморозвитком і приваблює молоді сім'ї та туристів

Угорське село Папатесер стає ближчим до нових технологій і водночас повертається до традицій. Наприклад, на даху..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Угорське село Папатесер стає ближчим до нових технологій і водночас повертається до традицій. Наприклад, на даху дитячого садка стоять сонячні панелі. А це відновлений старовинний млин.

Усе почалося з того, що сільський голова захотів заощадити на рахунках. З його ініціативи всі муніципальні будівлі обладнали сонячними панелями. Це дало змогу відмовитися від газу та платної електроенергії.

[Бела Вольфінгер, сільський голова]:

«Понад два роки ми повністю відключені від газопостачання. Тому, коли останні півтора року ціни на газ зростали, це на нас ніяк не вплинуло».

Деякі мешканці взяли приклад із місцевої влади й теж перейшли на сонячну енергію.

[Шандор Ілько, підприємець]:

«Ця 10-кіловатна система забезпечує мою майстерню з усіма верстатами, а також мій дім».

А цей місцевий житель — власник водяного млина.

[Шандор Шварц, власник млина]:

«Наскільки я знаю, тут я перший узявся реконструювати водяний млин. Невдовзі ще хтось зробив так само. Так почався цей процес, і ми сподіваємося, що він триватиме».

Такі зміни приваблюють до цього району молоді сім’ї. За кілька років сюди переїхали 50 дітей із батьками.

Тепер у селі хочуть розвивати туристичну галузь. Для цього відреставрують 25 занедбаних водяних млинів. Вони стануть і місцевими цікавинками, і маленькими готелями.
Коротке посилання на цю сторінку:

Угорське село зайнялося саморозвитком і приваблює молоді сім’ї та туристів«Кудлатий патруль»: на пляжах в Італії працюють собаки-рятувальникиЄгиптянка знайшла спокій у монотонній роботі ліфтераПустеля Атакама в Чилі дивує рідкісним зимовим цвітіннямЧому страхова компанія заохочує співробітників брати в офіс своїх собакПекінес став найстрашнішим собакою у світіЕкіпаж вітрильника «Амеріго Веспуччі» ознайомить американців з італійською культурою1000 клаптикових ковдр привезли майстри з різних країн на виставку в СШАПоклонница Олимпиады работала на двух работах, чтобы приехать в ПарижВ Іспанії працює аквапарк для собак

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: