20.01.2024
Телеканал NTD

Венеційський кінофестиваль стартував на італійському острові Лідо

Венеційський кінофестиваль стартував на італійському острові Лідо

81-й Венеційський кінофестиваль стартує в Італії. На червону доріжку вийшов Тім Бертон та актори з його..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

81-й Венеційський кінофестиваль стартує в Італії. На червону доріжку вийшов Тім Бертон та актори з його нової роботи «Бітлджус Бітлджус». Сиквел став фільмом відкриття.

У ньому знялася Моніка Беллуччі, Дженна Ортега, Вайнона Райдер, Майкл Кітон, Віллем Дефо та інші.

Вибух емоцій викликала поява Сігурні Вівер. Світову славу їй дала роль Еллен Ріплі із франшизи «Чужий». Акторці вручать «Золотого лева» за внесок у кінематограф. Його, до речі, отримає і австралійський кінорежисер Пітер Вір, відомий за фільмом «Шоу Трумана».

Цього року головою журі буде французька акторка Ізабель Юппер.

У конкурсній програмі — понад 20 фільмів. Серед них кінострічка про Марію Каллас з Анджеліною Джолі в головній ролі та «Кімната по сусідству» з Тільдою Свінтон та Джуліанною Мур. Поза конкурсом покажуть комедійний бойовик «Вовки» з Бредом Піттом.

На кінофестиваль також приїде Ніколь Кідман, Хоакін Фенікс, Леді Гага та Едрієн Броуді.

Захід триватиме до 7 вересня.

Венеційський кінофестиваль проводять на острові Лідо з 1934 року. Це найдавніший міжнародний кінофестиваль світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Венеційський кінофестиваль стартував на італійському острові ЛідоПустеля Атакама в Чилі дивує рідкісним зимовим цвітіннямРізноколірні повітряні змії піднялися в небо над пляжем у БолгаріїСобаки в модному вбранні вийшли на подіум у Нью-ЙоркуУ Празькому зоопарку народився рідкісний китайський панголінУ Парижі з нагоди Олімпіади пустили прогулянковий кораблик у стилі LegoЗнову на ваги: ​​кого зважили в Лондонському зоопаркуУгорське село зайнялося саморозвитком і приваблює молоді сім’ї та туристівСотні морських левів на якийсь час витіснили людей із пляжу в СШАУ паризькій пекарні з’явився хліб з олімпійською символікою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: