19.07.2024
Телеканал NTD

Помер кумир мільйонів — французький актор Ален Делон

Помер кумир мільйонів — французький актор Ален Делон

Французький актор Ален Делон, який підкорив серця мільйонів жінок своєю зовнішністю та зіграв найрізноманітніших персонажів, помер..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Французький актор Ален Делон, який підкорив серця мільйонів жінок своєю зовнішністю та зіграв найрізноманітніших персонажів, помер у віці 88 років. Про це повідомили його діти.

Делон почав зніматись у великому кіно у 60-х роках минулого століття. Він швидко став кумиром завдяки своїй привабливості. Проте великого успіху в Голлівуді досягти не зміг.

Це його остання велика публічна поява — отримання почесної «Золотої пальмової гілки» на кінофестивалі в Каннах у травні 2019 року.

За свою кар’єру Делон знявся в десятках фільмів. Зокрема в стрічках італійського режисера Лукіно Вісконті «Рокко та його брати» 60 року та «Леопард» 63-го.

Він також був зіркою фільмів Жака Даре, таких як трилер «Басейн» 69 року та гангстерський бойовик «Борсаліно» 70-го.

Президент Емманюель Макрон у неділю назвав Алена Делона гігантом французької культури, який змусив світ мріяти.

Завдяки його яскраво-блакитним очам, Делона іноді називали «французьким Френком Сінатрою». Але це порівняння акторові не подобалося.

Делон народився коло Парижа в 1935 році. У віці чотирьох років він на кілька років потрапив у нерідну сім’ю після розлучення батьків. У юності працював у м’ясній лавці вітчима, а потім служив на флоті.

Зрештою він повернувся до Парижа й поринув у богемне життя. Не маючи акторської освіти, він довів, що здатний зіграти найрізноманітніших персонажів: від аристократів до вбивць.

На вулицях Парижа звістку про його смерть зустріли з «глибоким сумом».

[жителька Парижа]:

«Я знала його, як і решта французів та іноземців, бо він був великим актором. Його смерть справді мене вразила, бо я думала, що він вічний. Насправді я думала, що він ніколи не помре».

[жительки Парижа]:

«Завжди сумно втрачати таку зірку, як Ален Делон, але він прожив своє життя, тепер настав час для інших. І його життя було дуже красиве. Він був відомим практично в усьому світі».

[житель Парижа]:

«Він прожив щасливе життя, судячи з того, що ми знаємо. Він був великим актором, великою людиною. Мені шкода. Я знаю, що в нього був інсульт, проблеми зі здоров’ям у рік ковіду — у 2019 році, якщо я не помиляюся. Та що вже вдієш у такому віці — у 88 років. Думаю, кожен хотів би прожити таке життя, як він».

Водночас за межами екранів Ален Делон заявляв, що шкодує про скасування смертної кари, і критикував одностатеві шлюби, які легалізували у Франції 2013 року.

Він публічно захищав праве «Національне об’єднання» та дружив із його покійним засновником Жаном-Марі Ле Пеном.

Делон мав погане здоров’я після перенесеного у 2019 році інсульту. Останні роки він провів у своєму маєтку в регіоні Луара.
Коротке посилання на цю сторінку:

Помер кумир мільйонів — французький актор Ален ДелонКривава атака РФ на «Охматдит»: 2 загиблих, понад 50 постраждалихТисячі бойовиків «Хезболли» поранено після одночасного вибуху пейджерів«Це були мої найкращі дебати»: Трамп поспілкувався з пресою після дебатів із ГаррісАрмія Ізраїлю визнала, що не змогла 7 жовтня захистити мирне населенняУ Сантьяго липень уперше пройшов узагалі без дощів«Хезболла» запустила сотні ракет у бік ІзраїлюТисячі людей вийшли на акцію протесту проти словацького урядуТайфун «Шаньшань» налетів на Японію: є загиблі та постраждаліЯпонія осудила Північну Корею за запуск ракет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: