08.01.2024
Телеканал NTD

Японський борець переїхав до Сенегалу, щоб вивчити стародавнє бойове мистецтво

Японський борець переїхав до Сенегалу, щоб вивчити стародавнє бойове мистецтво

Ці затяті сутички так полюбилися японському борцю Сього Уодзумі, що він змінив місце проживання. З Токіо..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Ці затяті сутички так полюбилися японському борцю Сього Уодзумі, що він змінив місце проживання. З Токіо переїхав до Тієса — третього за величиною міста Сенегалу. А ціль — вивчити сенегальську боротьбу, відому як лаамб.

[Сього Уодзумі, борець]:

«Я щойно закінчив тренування в команді, у якій зараз навчаюся. Після кожного тренування відчуваю, що потроху стаю сильнішим, тому дуже радий. Майстерність зростає».

Лаамб — давня боротьба. У ній поєднані борцівські прийоми й акробатика. Перемагає той, хто покладе суперника спиною на землю. Раніше лаамб був частиною військових ритуалів, а також розвагою. Тепер це національний вид спорту.

Сього відкрив для себе цей стиль під час поїздки до Сенегалу у 2017 році. Через п’ять років переїхав до африканської країни й тепер тренується цілими днями. Живе в громаді сенегальських борців.

[Сього Уодзумі, борець]:

«Мені подобається Сенегал, бо сенегальці мають дуже теплі серця. У Сенегалі, як і в Японії, є культура гостинності. У нас це називається “омотенасі”, а в Сенегалі — “теранга”. Коли я приїхав до Сенегалу, мене зачарувала ця традиція».

Японець ще заснував академію для молодих борців. Зараз він допомагає трьом десяткам спортсменів готуватися до юнацьких Олімпійських ігор 2026 року. Вони пройдуть у столиці Сенегалу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японський борець переїхав до Сенегалу, щоб вивчити стародавнє бойове мистецтвоПерегони в стилі Дикого Заходу: змагання з кінного скіджорингу пройшли в СШАКоул Брауер стала першою американкою, яка наодинці здійснила кругосвітнє плавання, без зупинок і допомоги265 000 осіб у 169 країнах взяли участь у благодійному забігуСтрибок майже на 15 метрів: нові рекорди зі стрибків на лижах та сноубордах встановили у ШвейцаріїФрирайдери з усього світу з’їхалися на змагання Darkfest-2024

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: